FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OVOG VIKENDA U RINGU

FOTO Usik je jedan vrlo jednostavan tip i to je najbolje pokazao kad je prije dvije godine došao u Hrvatsku

Ne tako davno najbolji boksač svijeta posjetio je Hrvatsku i to s jednim naoko sjajnim razlogom.

Galerija Oleksandr Usik Oleksandr Usik u Zadru 2021. godine - 1 Oleksandr Usik u Zadru 2021. godine - 2 +10 Oleksandr Usik u Zadru 2021. godine - 3

Oleksandr Usik dočekao je svoju drugu obranu titule svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije prema IBF, WBO i WBA organizacijama.

Ovog vikenda u poljskom Wroclavu, uz izravni prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, održat će se veliki meč za titulu između Usika i Daniela Duboisa.

Daniel Dubois Duboisov trener optimističan pred borbu sa Usikom: “Ako ga pogodi, neće preživjeti“ divider

Tako neuobičajen svjetski prvak

Biti svjetski boksački prvak teške kategorije je nešto posebno i donosi jedan poseban status. Netko takav meta je medija, ali i poznatih osoba, koje redovno takvima šalju pozivnice za svoja događanja.

Nije tome uspio odoljeti čak ni većinu karijere povučeniji Usikov sunarodnjak, Vladimir Kličko, koji je na kraju završio pod svjetlima Hollywooda, kao ni bilo koji uspješniji prvak, no 36-godišnji Usik posebna je priča.

Radi se o jednom vrlo jednostavnom čovjeku, koji živi daleko od kamera i medija te koji je posvećen boksu i obitelji. Sa suprugom Jekaterinom u braku je od 2009. godine, a imaju troje djece.

Upravo situacija s njegovom kćeri najbolje opisuje kakav je Oleksandr tip, a priča je vezana uz Hrvatsku.

Genijalan razlog posjeta Zadru

22. listopada 2021. godine, ni mjesec dana nakon što je savladao Anthonyja Joshuu i popeo se na svjetski tron, Usik je posjetio Zadar.

No, za razliku od mnogih prvaka, koji bi i mjesec dana nakon takvog uspjeha i dalje slavili te tulumarili, Usik nije peti najveći, a mnogi bi rekli najljepši hrvatski grad odabrao u takve svrhe.

On je, naime, tamo došao s obitelji, budući da mu je kći nastupala na Svjetskom kupu za mažoretkinje. Usik je s obitelji normalno sletio na aerodrom, pričekao prijevoz i fotografirao se s nekoliko prolaznika koji su ga prepoznali. 

Oleksandar Usik VIDEO Usik tehničkim nokautom protiv Duboisa obranio naslov svjetskog prvaka! divider

Kasnije je zauzeo svoje mjesto na potpuno normalnom dijelu dvorane Višnjik, gdje je također bio raspoložen za fotografije i poneki autogram. No, cijelo se vrijeme ponašao potpuno normalno, kao čovjek koji je tamo s obitelji došao podržati jednog njezinog člana. Tako je zapravo i bilo, kao što možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

S protivnicima se većinom šali, a za novinare izvodi performanse

Osim toga, Usik je čovjek koji sa svojim protivnicima nema nikakve međusobne zle krvi, s mnogima od njih se čak prije mečeva znao šaliti preko društvenih mreža. I na konferencijama za medije uvijek je puno više raspoložen za šalu nego za prozivke i prepucavanja.

Nerijetko izvede i neki performans, poput onog s prvog sučeljavanja za ovaj meč, koje se održalo 13. srpnja.

Usik je tijekom fotografiranja iz čista mira krenuo repati, dok je Dubois i dalje pozirao te ga podosta zbunjeno gledao, ali to je samo jedan u nizu njegovih načina kako je zabavio boksačku javnost. I sve to radi u jednoj ogromnoj pozitivi s osmijehom na licu.

Da, Usik nije tip koji se bavi skandalima, koji iskače u rubrikama tabloida ili koji objavljuje neke bombastične izjave za Twitteru. Usik je tip koji uživa u životu te u onome čime se bavi i zapravo je teško da vam ne bude simpatičan.

Osim toga je i vraški dobar boksač, što ćemo se još jednom imati priliku uvjeriti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider