FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Teškaški spektakl

Duboisov trener optimističan pred borbu sa Usikom: “Ako ga pogodi, neće preživjeti“

Don Charles, trener Daniela Duboisa, komentirao je borbu s Usikom.

Daniel Dubois (Foto: Afp)

Oleksandr Usik i Daniel Dubois u subotu 26. kolovoza boksaju za naslov svjetskog prvaka. U prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u imat ćete priliku gledati ovaj teškaški okršaj u Wroclawu.

Boksački spektakl najavio je i trener Daniela Duboisa, Don Charles, koji je po svim kladionicama underdog u srazu sa Ukrajincem.

Dubois i Usik VIDEO Jedan od najvećih boksačkih mečeva godine uskoro na Novoj TV: Evo što kažu kladionice divider

“Bit ću arogantan. Ako Dubois pogodi Usika onako kako predviđamo da će ga pogoditi, Usik neće preživjeti. Vjerujte mi, trenirao sam Anthonyja Joshuu, iako to nije javno poznato. Radio sam s njim prije Olimpijskih igara i on snažno udara. Joshua je fenomenalan udarač, ali Duboisova snaga je nemjerljiva.“, izjavio je Charles.

Britanac je mastor nokauta

Dubois je do prilike za napad na WBA, WBO i IBF titule došao s četiri uzastopne pobjede prekidom. Štoviše, u svojoj profesionalnoj karijeri Dubois je od svojih 19 pobjeda, čak 18 upisao nokautom što dovoljno govori u prilog tome koliko je opasan ukoliko pogodi protivnika. Jedini koji je Britanca uspio zaustaviti i nanijeti mu prvi poraz u karijeri bio je sunarodnjak mu Joyce.

“Taktika nije tajna, Dubois mora odmah nasrnuti na Usika. Ako Daniel Dubois, kojeg sam trenirao posljednjih 16 tjedana, bude uspješan u prvih pet ili šest rundi, Usik neće biti u dobrom stanju, jer Dubois udara drukčije od svih ostalih.

Dragan Stojković Piksi Piksi objavio popis: Talentirani napadač izabrao Srbiju umjesto Hrvatske? divider

Vrlo jednostavno, morate pritiskati Usika, slično kao što je to radio Derek Chisora. Ne možete boksati s Usikom, morate ga uvući u tučnjavu. Onda kada ga privučete u takvu zonu, morate se maksimalno dati u to. Usik je vješt igrač i ne smijete mu dati prostora da uspostavi svoj plan. Izvucite ga iz te zone i lomite ga.“, nastavio je Charles, očito optimističan pred okršaj u Wroclawu.

Usik na iskušenju

Problem za Duboisa i njegov tim sigurno će biti uvlačenje Usika u bezglavu tuču, čemu se nadaju. Nitko do sada nije uspio toliko ući Ukrajincu u glavu da bi ga natjerao na sumanutu tuču, ako je po ičemu Usik poznat, to je taktičan pristup borbi iz kojeg proizlaze sve njegove boksačke kvalitete.

Takav pristup bio je očit u dvije borbe protiv Anthonyja Joshue koje je Usik uvjerljivo pobijedio sudačkim odlukama, no Dubois ipak u svom arsenalu ima ubojiti udarac koji u svakom trenutku može potpuno preokrenuti borbu.

Hrgović čeka protivnika

Ovaj spektakl posebno će nama biti zanimljiv jer je Hrgović pobjedom protiv McKeana potvrdio status obaveznog izazivača po IBF-u, jednom od pojasa čiji je vlasnik Usik.

Velimir Zajec VIDEO Velimir Zajec: "Jakirović je otimačina koja neće dobro završiti. Dinamo je mala anarhija" divider

Ukoliko se ponovno u sve ne umiješaju interesi Hrgović bi trebao idući napasti naslov protiv onoga tko izađe kao pobjednik u dvoboju između Usika i Duboisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider