FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pitanje je kada

Povijesna prilika za Filipa Hrgovića: IBF potvrdio da napada svjetski naslov?!

Pred Filipom Hrgovićem je borba karijere za naslov najboljeg na svijetu.

Filip Hrgović (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario je i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana.

O Hrgovićevoj karijeri brine se slavni promotor Eddie Hearn koji je i prije borbe s McKeanom najavio da bi Hrgović mogao boksati za svjetski naslov, no evo izgleda da je stigla stvarna službena potvrda te namjere.

U boksu se stvarno nikada sa sigurnošću ne može tvrditi, no Hearn je potvrdio da je IBF postavio Hrgovića za idućeg izazivača, a borit će se protiv pobjednika meča Usik – Dubois.

''IBF je potvrdio da će odmah nakon borbe Usika i Duboisa pozvati Hrgovića da bude izazivač. Tako da će njegova iduća borba biti protiv pobjednika tog meča. Mislim da treba skočiti na taj nivo jer imam osjećaj da na ovoj razini nećemo vidjeti ono najbolje od Filipa. Ima 30 godina, još uvijek je dosta mlad, ali treba biti aktivniji'', rekao je Hearn za Boxing Social.

Hearn priča jedno, realnost je drugo

No jedno je namjera, a drugo realno stanje. Ukoliko Usik pobijedi Duboisa, što se očekuje, kreće još jedan pokušaj dogovora s Furyjem oko borbe svih borbi, one za ujedinjenje sva četiri najvažnija boksačka pojasa.

Ukoliko se to ne dogodi, ni to nije sigurno da će Filip boksati s Usikom. To jednostavno boks, ali u tom slučaju bi Hrga dobio određeni novčani iznos za čekanje na borbu.

No, ukoliko dobije priliku života, Hrgović će biti drugi Hrvat u povijesti koji će imati priliku boksati za svjetski teškaški naslov, prije njega za pojas se borio Željko Mavrović kada je tijesno izgubio od Lennoxa Lewisa.

Od 16 pobjeda u dosadašnjoj karijeri Hrgović je 13 ostvario nokautom, a borba između prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa na rasporedu je 26. kolovoza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider