FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BLIŽI SE BORBA GODINE

Miočić se vratio borbama zbog dva razloga, a za Jonesa vjeruje da postoji nešto što nije upoznao

Još 40-ak dana ostalo je do spektakularne UFC priredbe predvođene borbom Stipe Miočića i Jona Jonesa.

Stipe Miočić (Foto: Guliver Images)

Stipe Miočić u ulozi izazivača za titulu UFC prvaka teške kategorije. Po treći put. Dva dosadašnja bila su uspješna, onaj kad je detronizirao Fabricija Werduma i onaj kad se osvetio Danielu Cormieru.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

To je uvod u UFC 295 priredbu, koja se održava 12. studenog u New Yorku, a moći ćete je pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u i u snimci na Novoj TV.

Najveći teškaš ili najveći borac svih vremena

Ovog puta nema nikakve osvete, ovog puta je u pitanju samo potvrda da je najveći teškaš svih vremena i to dok će s druge strane imati borca koji se nada potvrditi da je najbolji borac svih vremena neovisno o kategoriji, Jona Jonesa.

Stipe se nije morao vraćati, osigurao je ostavštinu, osigurao se financijski i s 41 godinom jednostavno nije bilo potrebno posvetiti se možda i najtežem treningu u profesionalnom sportu. Ali, da je sad odustao, to ne bi bio Stipe Miočić.

Tko su najbolji teškaši u MMA povijesti?

"Više je razloga zašto sam se vratio. Ja sam natjecatelj i želim se boriti protiv najboljih. Volim se boriti i volim se natjecati. Osim toga, moja posljednja borba nije završila kako sam planirao i sad je vrijeme za vratiti se pobjedama", rekao je u razgovoru za MMA Junkie Radio.

Žali li što nije došlo do treće borbe protiv Ngannoua?

Hoće li mu ovo biti posljednja borba u karijeri, to bez sumnje ne zna niti on sam, neovisno o tome kakav će na kraju biti ishod. Tako je najbolje, fokus je u potpunosti na Jonesu.

A što kaže o njemu i o samoj borbi? Zapravo ne puno, ali to je već klasični Stipe.

"On radi puno stvari, kao i ja, svatko će pokušati ono svoje. Bit će to prava bitka. Onaj tko uspije ostvariti svoje planove će pobijediti, a to ću biti ja. Mislim da je snaga ono s čime se on nije susretao. S malim rukavicama je sve moguće", potvrdio je.

Žao mu je što nije došlo do treće borbe protiv Francisa Ngannoua, no pomirio se s tim.

Jon Jones prozvao Miočića

"Pokušao sam, ali nismo uspjeli. Drago mi je da se je Francis osigurao, uistinu mu želim sve najbolje", rekao je kratko o toj temi.

Razmišlja li možda ipak o eventualnom pokušaju odlaska u PFL i organiziranja te borbe? Na to je pitanje također dao očekivan odgovor.

"Vidjet ćemo, trenutno me zanima samo Jon Jones i samo ta borba postoji za mene", kratko i jasno.

Jones je veliki favorit, ali znamo da Miočića nikad ne smijemo otpisati, posebno ako znamo koliko je udaraca sposoban primiti i od puno jačih udarača nego što je Jones. A on će, s druge strane, možda imati 25 minuta da osobno potvrdi koliku snagu posjeduje.

Bit će to veličanstvena borba, u to nikako ne sumnjamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider