FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OTVORENE SVE OPCIJE

Hrgović je već tjedan dana bez promotora i to je jedna od najboljih vijesti njegove dosadašnje karijere

Posljednjeg dana listopada istekao je ugovor Filipa Hrgovića s njegovim dugogodišnjim promotorima, braćom Sauerland.

Filip Hrgović i Eddie Hearn (Foto: Profimedia)

Otkako je prije više od šest godina Filip Hrgović ušao u profesionalne boksačke vode, njegova promotorska kuća bila je Wasserman Boxing, pod vodstvom braće Kallea i Nissea Sauerlanda

Francis Ngannou "Dajte mu sad Hrgovića!" Vodeći borilački novinar prokomentirao razmišljanja fanova o Ngannouu divider

U početku su mu oni podosta pomogli da se dovede do nekog značajnog statusa, ali u posljednje tri godine imali su velikih problema dovesti ga do velikih mečeva.

Hrgović je mogao ranije doći do pozicije izazivača

Filip je na kraju došao do pozicije obveznog izazivača IBF-a, ali dojam je da se to moglo dogoditi puno ranije, samo da su mu promotori uspjeli ranije osigurati mečeve poput onih protiv Zhanga Zhileija i Demseyja McKeana.

Od prosinca 2019. godine, kad je protiv Erica Moline ostvario dotad najvažniju pobjedu, pa do meča protiv Zhileija Zhanga u kolovozu prošle godine, prošle su dvije godine i osam mjeseci tijekom kojih je Filip odradio četiri meča, ali protivnici su bili boksači daleko od ikakva renomea.

Trenutačno je Filip u odličnoj situaciji, ali postavši slobodnim igračem, ona je postala još bolja, zapravo najbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. I sad je trenutak u kojem će morati povući potez koji će imati ogroman utjecaj na ostatak njegove karijere.

Arslanbek Makhmudov VIDEO Neporažena ruska zvijer nokautom za 70 sekundi poslala opaku poruku Hrgoviću i ostatku konkurencije divider

Boksač bez promotora može biti tek netko čije je ime samo po sebi brend, tako da će El Animal morati s nekim potpisati ugovor, ali ne mora se žuriti.

Sad su promotori oni koji će prilaziti njemu

Njegov je glavni cilj potvrditi svoj status i već se u idućem meču boriti za svjetski naslov, dobiti meč kakav je izborio i kakav mu pripada. 

Zbog toga zajedno sa svojim menadžerima treba gledati prema tome tko je promotor koji mu to najbolje može omogućiti. On je teškaš iz samog vrha i nema sumnje da će gotovo svi veći promotori biti zainteresirani dovesti ga u svoje redove.

Filip Hrgović Uzimaju lovu i bježe? Francis Ngannou izgurao Filipa Hrgovića iz kombinacija divider

Filip tu ima zadatak pažljivo poslušati sve ponude, procijeniti tko nudi najviše i tko je najiskreniji te onda takvu ponudu prihvatiti. Isto tako, promotori će sad sigurno biti široke ruke jer će ga htjeti u svojim redovima.

Onaj tko mu je dosad bio kopromotor, najmoćniji čovjek europskog boksa Eddie Hearn, već je iznio svoje planove. Volio bi potpisati Hrgovića za svoj Matchroom i najavio je kako bi u ožujku htio gledati meč za IBF titulu između Hrgovića i Otta Wallina, nakon čega bi pobjednik titulu branio protiv Anthonyja Joshue.

Meč protiv Wallina za IBF titulu zvuči fenomenalno

Na papiru zvuči sjajno, ali da bi se to dogodilo, IBF prvo mora titulu oduzeti Oleksandru Usiku. Oni su to najavili napraviti, ali tek nakon što Usik odradi prvi meč protiv Tysona Furyja, u slučaju da odmah prihvati revanš.

Jared Anderson Najtalentiraniji boksački teškaš završio u pritvoru divider

Meč Usika i Furyja odgođen je također za proljeće, pa je time apsolutno minimizirana šansa da se Ukrajincu pojas oduzme. Tu je onda opcija o kojoj smo već pisali i koja zapravo izgleda vrlo realno. Meč u kojem bi se Hrgović i Wallin borili za privremenu titulu. Onda ta titula, u slučaju da se Usik odbije boriti protiv njezina vlasnika, postaje prava, a Usik ostaje bez ičega. Ili Tyson Fury, ako u međuvremenu on Usiku tu titulu oduzme.

Sjajan je to scenarij za Filipa i jako dobro priča koja bi ga mogla navesti na potpisivanje ugovora s Hearnom, a time će sigurno biti u boljoj poziciji nego dosad, kad je Hearn bio tek partner Sauerlandima i organizirao Filipove mečeve na svojim priredbama.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvu ga poziciju mogu staviti drugi promotori, odnosno mogu li i žele li ponuditi više i bolje nego Hearn.

Filip je napokon u situaciji da može sam donositi one najvažnije odluke, odnosno jednu odluku koja će usmjeriti njegovu karijeru. Sjajna pozicija, samo ju je potrebno na najbolji način iskoristiti i slijedi mu fantastična 2024. godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider