Sve je spremno za spektakularni boksački okršaj za WBO i WBC titule prvakinje svijeta između naše Ivane Habazin i Amerikanke Claresse Shields. Njih dvije prošle su službeno vaganje, na kojem nije bilo toliko napetosti kao za vrijeme sučeljavanja, ali je bilo zanimljivog dobacivanja.

Shields, koja je u prošlosti imala problema sa skidanjem kilograma, bila je na samoj dopuštenoj granici - 69,6 kilograma. Da bi to ostvarila, morala je sa sebe skinuti sve osim gaćica i topa. S druge pak strane, Habazin je na vagu stala potpuno odjevena, jedino je izula tenisice. Njezina službena kilaža bila je 69,2 kilograma.

Naša najbolja boksačica pojavila se na vaganju s čašicom sladoleda u ruci, koji je s vage ponudila Claresse Shields.

"Claressa, želiš malo?"

Pretpostavljamo da je cilj bio provocirati američku borkinju koja se uvijek muči da skidanjem kilograma, dok naša borkinja s tim nema nikakvih problema.

Amerikanka je na pravu zbunjeno gledala u Ivanu kako joj nudi sladoled, a zatim se potom počela na silu smijati i pljeskati. Na pozornici je upozorila Ivanu da će biti spora u ringu ako bude jela sladoled, no zlobnog komentara nije se sjetila sve dok nije stigla u hotelsku sobu, odakle je na provokaciju odgovorila na Instagramu. 

"Čitavo se vrijeme smijem, a onda sam shvatila da je bila previše uplašena da bi skinula majicu i pokazala svoj masni trbuh", napisala je Shields.

Na sučeljavanju s Ivanom pojavila se sa svih pet svojih pojasova i ponovno je naglašavala kako naša boksačica nema nijedan, a ona ih ima jako puno.

Podsjetimo, prije tri mjeseca njih dvije trebale su se ogledati u Flintu, ali je sve zapelo upravo na vaganju, gdje je njezin brat kukavički prebio njezina vremešnog trenera Jamesa Ali Bashira te ga hospitalizirao. On je od tada bio podvrgnut dvjema operacijama zbog ozljeda koje je pretrpio, između ostalog i loma čeljusti.

Dvoboj za WBO i WBC pojasove svjetske prvakinje u supervelter-kategoriji na rasporedu je u noći s petka na subotu 11. siječnja, ne prije tri sata ujutro. Pred hrvatskom je boksačicom prilika karijere jer će s druge strane stajati boksačka megazvijezda i bivša dvostruka olimpijska pobjednica.