Prvi put nakon incidenta prije tri i pol mjeseca, kada je teško ozlijeđen njezin trener, Ivana Habazin i Claressa Shields našle su se lice u licem u Atlantic Cityju, gdje će se s petka na subotu konačno dogoditi njihov obračun za titulu prvakinje svijeta.

Atmosfera je bila i više nego napeta, a Amerikanka, čiji je brat kukavički nokautirao trenera naše Ivane prije tri i pol mjeseca, zbog čega je James Ali Bashir bio podvrgnut nekoliko operacija, bila je ta koja je započela "trash talk" na pozornici.

"Izgledaš kao da namjeravaš nešto napraviti, hajde, izazivam te. Što nam tvoj pojas govori? Joj da, ti ga nemaš", govorila je Claressa dok je hrvatska boksačica mirno stajala.

Nakon toga je trebalo uslijediti grupno fotografiranje, ali je ono otkazano jer je verbalni rat dviju boksačica eskalirao.

"Sad si nešto tiha", započela je ponovno Shields, na što joj je Habazin poručila:

"Govor je jeftin. Bolje bi ti bilo da zašutiš."

"Ti si jeftina", uzvratila je Shields, na što je Ivana odgovorila:

"Mogu biti jeftina, ali ti nisi pametna."

Shields je u tom trenutku, naravno, igrala na kartu rasne diskriminacije.

"Zašto? Jer sam crna? Išla sam na fakultet."

Rasprava se nastavila još neko vrijeme, nakon čega je organizator poslao Habazin s pozornice, a Shields jednostavno nije prestajala govoriti.

"Nisam vidjela gluplju osobu u svom životu. Ošamarila bih ju, ali bi vjerojatno otrčala na avion i pobjegla kući. Bojim se boriti protiv nje, bojim se za svoj život. Razbit ću joj čeljust", prijetila se Shields.