Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
oduševio skromni dule

Kauboji nakon pobjede na startu Eura: "Duvnjak je odigrao doktorski. Protiv Bjelorusije za prvo mjesto"

Hrvatski rukometaši priznali su da prvo poluvrijeme utakmice protiv Crne Gore na otvaranju Europskog prvenstva nije bilo bajno, ali su zato zaključili da su u drugom pokazali svoje pravo lice.

Domagoj Duvnjak (Foto: GOL.hr)

Hrvatski rukometaši startali su pobjedom u skupini A Europskog prvenstva koje je danas započelo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Kauboji su slavili protiv Crne Gore 27:21, iako su na poluvremenu gubili 13:12.

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. U prvom je hrvatska igrali bila na vrlo niskoj razini, ali je od prve sekunde nastavka sve bilo onako kako smo se nadali.

gol expired Hrvatska na Euru krenula pobjedom, uragan Kauboja slomio Crnogorce u nastavku! divider

Ključno je bilo stavljanje Domagoja Duvnjaka na isturenog u obrani 5-1. Dule je odigrao sjajno, zakočio crnogorski napad, koji je u nastavku ostao na samo osam postignutih pogodaka.

Jeste li zadovoljni igrom rukometaša na startu Eura?

Ukupno glasova:

"Prvo poluvrijeme smo se tražili i u obrani i u napadu. U drugom smo se sjajno branili, pomogli smo Marinu Šegi da sakupi nekoliko obrana i u konačnici odlična prva utakmica. Duvnjak je odigrao doktorski na poziciji isturenog igrača u obrani 5-1", rekao je Željko Musa.

ŽELJKO MUSA NAKON POBJEDE PROTIV CRNE GORE

Duvnjak je u konačnici proglašen najboljim igračem utakmice, upravo zbog fenomenalne obrane u nastavku.

gol expired Užarena atmosfera na tribinama u Grazu: Kauboje bodrilo preko tisuću navijača divider

"Probili smo led. Meni nije izgledalo tako loše u obrani u prvom poluvremenu, ali drugo je bilo fenomenalno. Podignuli smo razinu agresivnosti, bočnu pokretljivost, Marin je branio sjajno, odvojili smo se i to je bilo to", kazao je Duvnjak pa objasnio što se dogodilo u poluvremenu u svlačionici.

"Izbornik je rekao da ostanemo smireni, da je to samo prvo poluvrijeme i da u nastavku pokažemo bolju igru."

DUVNJAK NAKON POBJEDE PROTIV CRNE GORE

Duvnjak je u nastavku utakmice zaigrao na poziciji najisturenijeg igrača u 5-1 obrani i upravo je njega crnogorski vratar Simić proglasio ključnim faktorom za preokret.

gol expired Srbija uvjerljivo poražena u hrvatskoj skupini na otvaranju rukometnog Eura divider

"Ne bih sebe izdvajao. Ovo je momčadski sport. Cijela obrana je funkcionirala i Marin je branio sjajno. To je bio ključ pobjede."

Navijači su bili na najvišoj razini i u velikom broju su stigli u Graz kako bi bodrili Kauboje.

"Zahvalio bih se navijačima. Volimo igrat pred našim ljudima i digli su nas kada smo gubili. U subotu igramo jednu jako važnu utakmicu i nadam se da će nas pogurati do pobjede."

U subotu Hrvatska igra u 16 sati protiv Bjelorusije i to bi mogao biti susret koji će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Jedna jako ozbiljna i neugodna ekipa koja je jako dugo zajedno. Morat ćemo ih dobro analizirati. Jako bitna utakmica."

Jedan od onih koji je bio blijed u prvom poluvremenu i kojem je crnogorski vratar obranio dva zicera bio je Ivan Karačić.

"Znali smo da će se dogoditi ovakva utakmica, ali znali smo da ćemo kad tad proigrati. U prvom poluvremenu nije bilo dobro, nije bilo lako igrat na zonu 3-3 ili 4-2, ali znali smo da ne mogu tako igrati cijelu utakmicu. Dva boda su tu i sada se trebamo pripremiti za sljedeću utakmicu", kazao je Karačić, koji vjeruje da će protiv Bjelorusije biti utakmica koja odlučuje o prvom mjestu u skupini.

KARAČIĆ NAKON POBJEDE PROTIV CRNE GORE

gol expired Atletico senzacionalno okrenuo Barcelonu i izborio finale Superkupa protiv Reala divider

Slijedi susret protiv Bjelorusije, koja je danas na otvaranju Eura pobijedila Srbiju s 35:30.

"Da, znali smo i prije početka turnira da će to tako biti. Bjelorusija ima odličnu reprezentaciju. Povezani su i pokriveni na svim mjestima sa po dva igrača. Kuleš Karalek su nosioci igre u bivšem prvaku igre u Kielceu i jasno je da ćemo morati puno bolje zatvarati te njihove najjače strane", smatra Karačić.

Luka Stepančić nije bio pucački raspoložen kao jedino riješenje na desnom vanjskom.

gol expired Messi provocirao i unio se u lice nasljedniku Cristiana Ronalda: Pogledajte njegovu reakciju divider

"Početak je turnira, rast ćemo iz utakmice u utakmicu. Nismo imali sigurnosti na početku, odlično je branio njihov vratar u prvom dijelu, ali nismo bili nervozni. Vratili smo se bolji, odigrali dobro, ali mislim da imamo jako puno prostora za napredak u nastavku turnira. Svjesni smo da ćemo pobjeđivati i dalje ako ćemo igrati dobru obranu", kazao je Stepančić.

STEPANČIĆ NAKON POBJEDE PROTIV CRNE GORE

HORVAT NAKON POBJEDE PROTIV CRNE GORE

 

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider