FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''NEMAJU POJMA O BOKSU''

Filip Hrgović se sjetio što su neki pričali nakon Zhanga: ''Joshua je poklon''

Hrvatski boksač Filip Hrgović borit će se za naslov IBF teškaškog prvaka svijeta.

Nakon velikog boksačkog spektakla u Rijadu gdje je Filip Hrgović lakoćom pobijedio Marka De Morija hrvatski se boksač nije trebao puno oporavljati. Bio je to lagan meč, a takvog smo i očekivali s obzirom na renome Australca.

No za Filipa je boksački spektakl Day of Reckoning bio pun pogodak zbog jedne druge borbe. Deontay Wilder je izgubio Josepha Parkera i tako si zatvorio vrata za sudar s Anthonyjem Joshuom koji je odabrao ići upravo na Filipa Hrgovića u borbi za uskoro upražnjenu titulu svjetskog IBF teškaškog prvaka.

Te će se titule odreći pobjednik borbe za ujedinjenje četiri najvažnija boksačka pojasa između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, jer je IBF naredio borbu s Filipom Hrgovićem za titulu, no aktualni prvaci će radije odabrati puno unosniji revanš.

Tako smo došli do borbe karijere Filipa Hrgovića koja bi se trebala održati već u prvoj polovici 2024. godine, možda već u ožujku.

Filip vjeruje u pobjedu protiv Joshue

Objasnili smo već zašto napokon Hrgović neće ostati bez borbe života, dio je to sve puno većeg plana.

''To je za mene najbolja moguća borba, to je poklon. Mislim da ga mogu pobijediti, on je za mene protivnik po mjeri'', rekao je Filip Stipi Sladoljevu u Dnevniku Nove TV.

Filip Hrgović s Marcelom Brozoovićem Filipu Hrgoviću svi žele oteti borbu karijere: Evo zašto se to neće dogoditi divider

Zamjetna je velika Hrgina samouvjerenost. Zna da mu borba neće izbjeći, a vjeruje i kako će pokvariti planove Joshui i okititi se titulom svjetskog prvaka IBF federacije.

''Imam osjećaj da je to to. Prošao sam svašta i oduvijek vjerujem da sam ja taj. Da ću biti svjetski prvak i sad imam osjećaj da je vrijeme, da se sve posložilo, kockice su se posložile, imam dovoljno mudrosti, snage, znanja i iskustva.''

El Animal je mirno čekao svoju borbu karijere iako mnogi nisu bili tako strpljivi. No, boks je čudan biznis koji se ne može baš razumjeti ako se gleda samo sportska strana priče.

Hrgovićeva poruka kritičarima

Hrgović se na kraju prisjetio raznoraznih priča nakon borbe sa Zhangom. Podsjetimo, boksački svijet je brujao o tijesnoj pobjedi.

''Hrgović je poslije borbe sa Zhangom bio loš. Onda kad je Zhang dva put nokautirao Joea Joycea onda je odjednom Zhang dobar i Hrgović je isto dobar. Nije toliko loš. Tako da ljudi pričaju gluposti, nemaju pojma o boksu i okreću se kako vjetar puše. Ne zanima me tko što priča vjerujem da mogu svakog pobijediti'', rekao je Hrgović te zaključio:

''To su se dečki koji su vrhunski i svakom tom meču odlučuju detalji, ali znam ako pružim dobru izvedbu mogu svakog pobijediti.''

U 2024. jedva čekam...

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider