FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KRAJ VELIKE KARIJERE?

Deontay Wilder poražen i osramoćen: Joseph Parker uzeo mu svih 12 rundi

U okršaju dva bivša teškaška svjetska prvaka, Joseph Parker u potpunosti je izdominirao Deontaya Wildera.

Deontay Wilder vs. Joseph Parker (Foto: Afp)

Više puta se dokazalo da velike boksačke mečeve nije pametno unaprijed planirati. Posebno ako planirani sudionici nekog spektakla ispred sebe imaju ozbiljne ispite.

Tu školu naučili su Saudijci s Deontayem Wilderom i Anthonyjem Joshuom, koje su već gotovo imali uparene za neki proljetni spektakl. No, nakon poraza Deontaya Wildera od Josepha Parkera, ta priča više jednostavno ne igra niti jednoj strani.

Neprepoznatljivi Wilder i razigrani Parker

I to ne bilo kakvog poraza, Bronze Bomber je od strane Novozelanđanina jednostavno uništen. Ušao je u meč kao favorit, a iz njega je izašao potpuno razbijen, bez da je išta kroz 36 minuta akcije u ringu uspio napraviti.

Parker je došao u sjajnoj formi, spreman tehnički i taktički te je od početka počeo raditi dobar posao. Odlično se kretao, pogađao direkte unatoč kraćim rukama od Amerikanca, a posebno je dobro radio ulaske s kombinacija te izlaske bez primanja neke od Wilderovih bombi.

Wilder je s druge strane izgledao jako loše. Nije mogao pronaći pravo kretanje, nije imao tajming udarce i zapravo ga se vrlo lako čitalo. Daleko je to bilo od onog čovjeka koji je rušio sve redom, ali i onog koji je u tri meča protiv Tysona Furyja izgledao zapravo jako dobro, samo što je Gipsy King bio bolji.

Ovdje smo imali boksača koji je svaku rundu osim posljednje, kad se ipak razmahao i tražio nešto više, boksao apsolutno jednako, boksača koji ne da nije pogađao udarce, nego je teško pronazio priliku i za pokušati ih.

Parker tek ušao u najbolje godine, Wilderovo tijelo kaže da je dosta

Parker je sve pametno pratio i radio dovoljno da dobije apsolutno svaku rundu ovog meča, što se na kraju pokazalo takvim. Čistih 120-108 na sve tri sudačke kartice.

Parker je ponovno hit borac, netko tko bi mogao već u idućem nastupu napasti svjetsku titulu, možda baš protiv Filipa Hrgovića, budući da je visoko planiran na IBF ljestvici, a i ljubitelji boksa će ga htjeti i dalje gledati na velikoj sceni.

Parker je bivši svjetski prvak, čovjek koji je imao veliki pad, kojeg su mnogi otpisali, ali koji se vratio. I znate što? Budući da mu je 31 godina, tek sad je ušao u najbolje teškaške godine.

Što se tiče Wildera, njemu je 38 i nakon ovoga se teško može nadati ikakvom novom napadu na tron. Hoćemo li ga gledati u nekom drugačijem meču? Saznat ćemo, ali njegov govor tijela nam kaže da je gotovo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider