FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
adesanya spustio gastelumu

Holloway uvjeren u pobjedu i dvostruku titulu: "Poslao bih 20-godišnjeg sebe u grob"

Mirno je bilo za vrijeme ceremonijalnog sučeljavanja boraca ususret UFC-u 236.

Holloway protiv Poiriera (Screenshot)

Odrađeno je ceremonijalno sučeljavanje i medijski dan za borce koji će nastupiti na UFC 236 eventu ove nedjelje u Atlanti. Glavni program borilačkog spektakla možete gledati UŽIVO u nedjelju od 4 sata ujutro, te istog dana u večernjim satima na programu Nove TV.

Ovo je jedan od rijetkih evenata na kojem nema zle krvi među borcima. Sučeljavanje je prošlo mirno i s puno poštovanja između boraca. Podsjetimo, u glavnoj borbi večeri gledat ćemo Maxa Hollowayja i Dustina Poiriera, koji će se ogledati u meču za privremeni pojas lake kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri u oktogon će ući Kelvin Gastelum i Israel Adesanya, a njihova nagrada bit će također privremeni pojas prvaka, ali u srednjoj kategoriji.

Holloway uvjeren da je daleko bolji borac nego prije sedam godina

Glavna borba večeri bit će ujedno i revanš iz 2012. godine, kada je Poirier slavio protiv Hollowaya prekidom u 1. rundi. Nakon toga Holloway je postao prvak perolake kategorije, te je već na nizu od 13 uzastopnih pobjeda. Poirier je nakon pobjede protiv 20-godišnjeg Hollowaya uvijek bio blizu meča za titulu, ali ju nikada do sada nije dobio.

Sada mu je za to prilika, a suparnik je borac kojeg je već bio pobijedio. Na njegovu žalost, Holloway je danas daleko bolji borac, koji je i toga sam svjestan.

"Ova verzija Hollowaya bi poslala 20-godišnjeg Hollowaya u grob", rekao je Max okupljenim novinarima.

S druge pak strane Poirier smatra da je ponovno u prednosti, kako zbog jiu-jitsua, tako i zbog udaračkih tehnika.

"Jedino pravo pitanje je može li Holloway izmjenjivati udarce sa mnom?"

Adesanya spustio Gastelumu: "Teže mi se bilo pripremiti za Silvu"

Mnogi vjeruju da Adesanya nije zaslužio meč za titulu tako rano i tako brzo. On je dio UFC-ove organizacije svega 14 mjeseci, u kojima je upisao pet pobjeda, bez poraza. U posljednjem je meču slavio protiv 43-godišnjeg Andersona "Spider" Silve, no sada je pred njim najveći izazov.

Gastelum vs Adesanya (Screenshot) Gastelum vs Adesanya (Screenshot)

"Netko mi je pokazao da svi govore kako sam se borio sa "starim Andersonom Silvom", ali nitko ne ukazuje na to da se i Gastelum borio sa starijim borcima poput Belforta, Jacarea, Bispinga, Marquardta... Teže mi se bilo pripremiti za Andersona Silvu nego za Gasteluma", otkrio je Adesanya.

S druge strane Gastelum ne vidi udaračku prijetnju kod Adesanye.

"Njegovi udarci nisu imali veliku snagu protiv Andersona Silve. Nisam vidio nikakvu prijetnju", smatra Gastelum.

Pobjednik tog dvoboja borit će se za pravi pojas protiv Roberta Whittakera, dok će se pobjednik meča Holloway - Poirier boriti protiv Habiba Nurmagomedova, jednog dana kada se Dagestanac odluči vratiti u oktogon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider