Košarka
SPORTOVI
Košarka
uoči gradskog derbija

Izjava koja je podigla prašinu: Zubac izrekao bolnu istinu o Lakersima i dobio podršku navijača

Zubac je otkrio veliku razliku između gradskih rivala iz Los Angelesa i izazvao brojne reakcije navijača.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivica Zubac ove je sezone promijenio klub, ali ne i grad – iz slavnih Los Angeles Lakersa prešao je u puno manje čuvene Clipperse, klub koji je godinama živio u sjeni glamuroznih susjeda i nosio epitet ''luzerskog''.

Ipak, povijest je jedno, a sadašnjost drugo. Clippersi su u ovom trenutku kudikamo bolja momčad od Lakersa, koji ni s LeBronom Jamesom u postavi vjerojatno neće vidjeti play-off.

Puno je toga trulo u Lakersima – od kemije do sastavljanja momčadi, odnosno poteza uprave na čelu s Magicom Johnsonom, velikim igračem, ali po svemu sudeći ne i menadžerom. Jedan od sumnjivih poteza bio je upravo trade Zupca, jednog od najomiljenijih igrača Lakersa, zbog kojeg su navijači ''poludjeli'' na Magica.

Zubac otkrio veliku razliku između Lakersa i Clippersa i izazvao brojne reakcije

Clippersi predstavljaju dijametralnu suprotnost gradskom rivalu – momčad su bez velikih zvijezda koju krasi sjajna kemija i timska igra. ''Nismo kuje'', već je kultna izjava Mikea Scotta, koji je tako opisao mentalitet Clippersa uoči sezone.

Novu pobjedu, zasad 36. u sezoni uz 29 poraza, Clippersi su upisali protiv New York Knicksa. Iako se radi o jednom od najlakših protivnika u NBA-u, momčad iz LA-a bila je vrlo uvjerljiva. Konačnih 128:107 ne otkriva prave razmjere katastrofe Knicksa – već do poluvremena Cippersi su im utrpali čak 82 koša, a primili 46.

''Kad sam igrao u Lakersima, nismo imali ovakvih večeri. Svaka utakmica bila je napeta za nas, ali s Clippersima je drugačije, ova momčad jako je fokusirana u svakom napadu protiv svake momčadi", rekao je Zubac, koji je pružio svestranu partiju.

Navijači Lakersa još žale za hrvatskim centrom

Ova njegova izjava podigla je dosta prašine – brzo se počela širiti društvenim mrežama i u brojnim internetskim zajednicama navijača Lakersa. Iako je kritizirao njihovu momčad, navijači Lakersa s odobravanjem su dočekali ovu izjavu.

Čak i sam Zubac reagirao je na izjavu preko svog Twittera, rekavši da nije tip kojem je cilj provocirati. No za tim nije bilo potrebe, jer je za svoju izjavu dobio podršku navijača bivšeg kluba.

Zu govori istinu i činjenice, uglavnom su komentirali navijači Lakersa, a neki su otkrili i da im još nedostaje robusni hrvatski centar. Čini se da među brojnom navijačkom vojskom Lakersa Zubac postaje jedan od simbola lutanja i loših odluka slavnog kluba, osvajača 16 NBA naslova koji nije ni sjena nekadašnje velesile.

Zanimljivo, ova izjava stigla je netom uoči gradskog derbija – Lakersi su domaćini Clippersima u noći s ponedjeljka na utorak. Radi se o momčadima koje se izravno bore za playoff, a istovremeno i povratku Zupca pred stare navijače. Nema sumnje da će ovaj susret biti pod posebnim povećalom američke košarkaške javnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider