Košarka
SPORTOVI
Košarka
"uništio je kemiju momčadi"

Kaos u Lakersima: Šanse za doigravanje manje od 5 posto, LeBron prozvao suigrače

Je li LeBron James najveći krivac zbog očajnih Los Angeles Lakersa u njegovoj prvoj sezoni?

LeBron James u dresu Lakersa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Los Angeles Lakersi upisali su drugi uzastopni poraz i doveli se u situaciju da su im šanse za doigravanje svedene na manje od 5 posto! Nakon poraza od New Orleansa, koji neće vidjeti doigravanje, Lakersi su izgubili na gostovanju kod još jedne momčadi koja playoff neće vidjeti ove sezone - Memphis Grizzliesa. Bilo je 110:105 za domaćina.

LeBron James bio je glavna tema rasprave i nakon ove utakmice. Otkako je prošlog ljeta po drugi put napustio Cleveland Cavalierse i potpisao za Lakerse, ambicije navijača bile su iznimno visoke sve do Božića 2018., kada se samoprozvani Kralj ozlijedio. Zbog ozljede prepona propustio je pet tjedana, tijekom kojih su Lakersi ispali s pozicije koja vodi u doigravanje.

"James je uništio kemiju u svlačionici Lakersa"

Situacija se dodatno pogoršala nakon njegova povratka, ali u završetku prijelaznog roka, u kojem je James, navodno, uništio atmosferu u svlačionici. Jedan od ljudi u NBA-u rekao je za Bleacher Report da je uništio kemiju svojim inzistiranjem i uplitanjem u sagu oko Anthonyja Davisa.

"Ubio je kemiju Lakersa. Nije smio biti toliko otvoren o želji da Lakersi dovedu Davisa. Čak se i za vrijeme All-Star drafta požalio da želi igrati s njim", ispričao je neimenovani izbor za Bleacher Report.

Kao što to obično biva u momčadima u kojima je LeBron, mnogi vjeruju da upravo on diktira tko se dovodi, odnosno tko odlazi. On i/ili Lakersi bili su spremni dati praktički cijelu prvu momčad (Kuzma, Ingram, Ball, Zubac i nekoliko pickova na draftu) za Davisa. Navodno je tu James pokazao da ne želi igrati s aktualnim igračima iz momčadi, već da želi nekog ozbiljnijeg pored sebe u nastojanju da ispiše povijest s Lakersima.

LeBron započeo prozivati suigrače

Nakon prvog poraza od Pelicansa James je prozvao svoje suigrače.

"Sve se svodi na to kako pristupate utakmici. Kako razmišljate o utakmici svakodnevno, kako igrate utakmicu, kako se za nju pripremate. To se sve mora dogoditi mnogo prije nego što dođete u dvoranu. Ako košarka nije najvažnija stvar u životu igrača, zašto je onda igraš?" pitao se James u subotu.

Nakon poraza od Memphisa James je bio još i oštriji.

"Ako i dalje dopuštate da vam razne stvari utječu na to kako igrate, onda ova franšiza (momčad) nije za vas. Trebao bi jednostavno doći i reći: 'Gle, ovo jednostavno nije za mene. Ja to ne mogu.' Doigravanje je naš cilj, a ne distrakcija. To je ono što želiš, za što se boriš. Ne znam...", rekao je razočarani James.

Raspored Lakersima ide na ruku

Iako ima dovoljno dobru momčad za doigravanje, LeBron bi prvi put nakon 2005. godine mogao ostati bez playoffa. Trenutačno je na omjeru pobjeda i poraza 29:31, a do kraja su još 22 utakmice. San Antonio Spursi drže trenutno posljednje mjesto koje vodi u doigravanje s omjerom 33:29.

Raspored Lakersima ide na ruku jer u ožujku i travnju ključne utakmice za ulazak u doigravanje igraju pred svojim navijačima. U Staples Center dolaze Milwaukee, Clippersi, Denver, Boston, Sacramento, Golden State, Utah i Portland.

Šanse za doigravanje i dalje žive, pogotovo jer Spursi sve više posustaju kako se sezona približava svojem kraju, no LeBronu i Lakersima treba luda serija pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider