Košarka
SPORTOVI
Košarka
kakva zvijer!

Zubac partijom karijere srušio prvake: Lakersi s ozlijeđenim LeBronom razbili Warriorse!

Zubac je još jednom startao u petorci i oduševio, ovoga puta protiv vjerojatno najtežeg suparnika.

Ivica Zubac zakucava (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za Los Angeles Lakerse koji su na gostovanju pobijedili NBA prvake Golden State Warriorse sa 127:101.

Hrvatski centar ubacio je 18 koševa uz 11 skokova i dvije blokade. Iz igre je šutirao gotovo savršenih 9/10, a istaknuo se i blokadom nad zvijezdom Warriorsa Draymondom Greenom.

Zupcu je to bila treća uzastopna utakmica koju je počeo u prvoj petorci. U posljednje tri utakmice na prosjeku je od 17,6 koševa (čak 78 posto šuta iz igre), 8,6 skokova i 2,6 blokada za 31,3 minute na parketu.

Najbolje trenutke velike partije Ivice Zupca možete pogledati OVDJE.

Lakersi prije ove pobjede nisu 11 utakmica slavili na gostovanju kod Warriorsa, kojima je ovo treći najgori domaći poraz u eri trenera Stevea Kerra.

Hrvat je veliki hit u LA-u: Društvene mreže ''gore'', obožavaju ga i uspoređuju s najvećima Ivica Zubac (Foto: AFP) Ivica Zubac zakucava (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: AFP) +4 Ivica Zubac (Foto: AFP)

Lakersi su do velike pobjede stigli s ograničenom minutažom najboljeg igrača LeBrona Jamesa. James je odigrao svega 21 minutu prije nego je zbog ozljede trajno napustio parket u trećoj četvrtini. Ipak, i tako ograničena minutaža bila je dovoljna za impresivnih 17 koševa i 13 skokova.

"Zubac je još jednom bio od velike važnosti za nas, u obrani i napadu", rekao je LeBron James.

U redovima Lakersa istaknuo se i Rajon Rondo s 15 koševa i 10 asistencija. Kyle Kuzma je ubacio 19, a Brandon Ingram 14 poena.

Ne računajući DeMarcusa Cousinsa koji je ozlijeđen od početka sezone, prvaci su zaigrali u najjačem sastavu. Predvodio ih je Andre Iguodala s 23 koša, Kevin Durant je dodao 21, a Steph Curry 15 poena.

Warriorsi su trenutno drugi na Zapadu s 23 pobjede i 12 poraza, dok su Lakersi četvrti s omjerom 20-14.

U prvoj od pet utakmica božićnog programa u NBA ligi Milwaukee je slavio s uvjerljivih 109:95 na gostovanju kod New Yorka u Madison Square Gardenu, a hrvatski košarkaš Mario Hezonja nije nastupio za Knickse.

U najneizvjesnijem susretu večeri Boston je nakon produžetka pobijedio Philadelphiju 121:114. Junak utakmice bio je Kyrie Irving koji je zabio 40 koševa uz 10 skokova i tri asistencije.

Irving je 20 sekundi prije kraj utakmice zabio za izjednačenje 108:109, a potom je u produžetku s dvije trice prelomio utakmicu. Odličnu predstavu pružili su i Jayson Tatum i Marcus Morris koji su ubacili po 23 koša. Kod Sixersa najefikasniji su bili Joel Embiid s 34 koša i 16 skokova, te Jimmy Butler s 24 koša.

Utah je pobijedio Portland 117:96, a čak sedmorica igrača u pobjedničkim redovima upisali su dvoznamenkasti broj koševa. Najefikasniji su bili Donovan Mitchell s 19 i Rudy Gobert s 18 koševa. Kod Portlanda najefikasniji je bio Damian Lillard s 20 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider