Košarka
SPORTOVI
Košarka
zu osvaja hollywood

Hrvat je veliki hit u LA-u: Društvene mreže ''gore'', obožavaju ga i uspoređuju s najvećima

Čuveni NBA klub nije ništa manje glamurozan od Hollywooda, a trenutno je prva zvijezda tog filma mladi hrvatski centar.

Galerija Ivica Zubac (Foto: AFP) Ivica Zubac zakucava (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: AFP) +4 Ivica Zubac (Foto: AFP)

Mladi hrvatski centar Los Angeles Lakersa Ivica Zubac (21) glavna je košarkaška priča u Los Angelesu nakon serije impresivnih predstava za čuveni NBA klub.

Zubac je posljednje tri utakmice počeo u petorci i prosječno ostvario prosječnih 17,6 koševa, 8,6 skokova i 2,6 blokada za 31,3 minute na parketu. U posljednjoj utakmici na Božić, tradicionalno udarni dan NBA sezone, uništio je prvake Golden State Warriorse i bio među najzaslužnijima za uvjerljivu pobjedu Lakersa.

Osim brojki koje ostvaruje, Zubac je osvojio navijače i svojim načinom igre. Dobar dio koševa postiže silovitim zakucavanjima kojima je zaradio usporedbe s legendarnim Shaquilleom O'Nealom, a posebna su priča njegove blokade.

Protivnici moraju dvaput razmisliti kada vide Zupca pod košem; na njegovu rampu naletjele su i velike zvijezde poput Anthonya Davisa, ponajboljeg centra cijele lige, i Draymonda Greena, člana moćne petorke prvaka Warriorsa.

Zupac, Zublocka, Zu Alcindor...

Pored izvedbi na parketu, tu je i uvijek privlačna priča o underdogu, autsajderu koji, uz težak rad i strpljenje, dočeka svojih pet minuta slave. Zubac je sve donedavno slovio za trećeg centra i minute je dobivao na kapaljku, ali iskoristio je ozljede i bolesti standardnih visokih igrača, ugrabio priliku i sjajno je iskoristio.

Zubac je pobrao simpatije navijača Lakersa još otkad je prvi put navukao zlatni dres prije dvije godine. O tome svjedoče i mnogi nadimci koje je hrvatski centar dobio u Los Angelesu: Zublocka, Zupac (po reperu Tupacu), Zu Alcindor (po Lewu Alcindoru – prvom imenu Kareema Abdula-Jabbara)…

Sada je dočekao pravu priliku pokazati što zna i postao pravi hit. Društvene mreže ''gore'' od pohvala za hrvatskog centra, koji je svojim igrama donio dvije važne pobjede Lakersima u vrlo jakoj i kompetitivnoj Zapadnoj konferenciji.

Lakersi imaju dugu tradiciju sjajnih centara, a u njihovim su redovima igrali redom ponajveći igrači u povijesti na toj poziciji. Još od prve NBA superzvijezde Georgea Mikana, igrača hrvatskog podrijetla, preko Wilta Chamberlaina do Kareema Abdula-Jabbara i Shaquillea O'Neala, pa sve do velikog Španjolca Paua Gasola.

Mnogi su navijači Lakersa u tu skupinu nakon sjajnih izvedbi u posljednje vrijeme ''ugurali'' i Zupca, koji je zbog siline i snage zaradio usporedbe sa Shaqom. Bilo je i drugih kreativnih reakcija na demonstraciju moći hrvatskog centra; možete ih vidjeti u nastavku, a najbolje trenutke velike partije Ivice Zupca možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider