Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čuo se i s ivaniševićem

Rađa objasnio zašto je stao u zaštitu Đokovića: "Ljubomorni miševi, nabijaju ga na križ"

Dino Rađa, kao i uvijek, nije se libio izreći svoje mišljenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa objavom na društvenim mrežama čvrsto je stao u obranu Novaka Đokovića, srpskog tenisača koji se našao pod lavinom kritika nakon što se na zadarskom turniru Adria Toura pojavio koronavirus.

Što je Rađu nagnalo na takvu reakciju, objasnio je za srpski RTS.

"Prvo, da odmah razjasnim jer su mi, naravno, rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali nekoliko minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga izuzetno poštujem kao sportaša, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegova načina ponašanja", počeo je Rađa.

Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja Man City želi trampu s Bayernom: Za Sanea traže keš plus jednog igrača kojeg Guardiola obožava divider

"Čovjek je stvarno pokušao da napravi nešto za nas, nekakvu reklamu. Dogodilo se to što se dogodilo, ali kada pogledate danas, poslije osam dana, u Zadru imate troje-četvoro zaraženih osim njih koji su sudjelovali. Imate stotine slučajeva okolo, ali nikom ništa. Naravno, nije poenta nabiti na križ nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu u meni je izazvalo reakciju koja je sročena u dvije minuta izašla van, a onda su 'poludjeli'".

"To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovu mjestu, koji su ljubomorni na njegove uspjehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koju ja nikada neću razumjeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK-u."

gol expired Mladi hrvatski napadač hit je češkog prvenstva: Vodeći strijelac prvenstva i osvajač naslova sa Slavijom divider

Rađa se osvrnuo i na moderno sportsko doba u kojem se prati svaki korak sportaša. Usporedio ga je sa svojim vremenom.

"U moje doba nije bilo mobilnih telefona i ovih 'gluposti' poput interneta, slikanja na svakom koraku... Mogao si se malo više koncentrirati na ono što radiš. Danas je to nemoguće, moraš dobro paziti što radiš. U suštini je to u redu, ljudi te gledaju i poistovjećuju se s tobom, ali tako neke nepoštene stvari su mi izvan pameti."

S također zaraženim Ivaniševićem je u kontaktu, dok se s Đokovićem nije čuo.

"Nisam, čuo sam se sa Ivaniševićem jučer i rekao mi je da je imao temperaturu, ali da se sada osjeća dobro i da bi potpisao da tako ostane do kraja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider