Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kompromisno rješenje

Man City želi trampu s Bayernom: Za Sanea traže keš plus jednog igrača kojeg Guardiola obožava

Transfer Leroya Sanea iz Manchester Cityja u Bayern neće biti puka formalnost, kako se možda isprva činilo…

Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja

Da Bayern želi Leroya Sanea, i da njemački reprezentativac želi u Bayern, odavno je jasno. No nešto se u cijeloj priči pita i Manchester City.

Sane je odbio produljiti ugovor s Građanima, to je potvrdio i Pep Guardiola. Kazao je da je želio da Sane ostane jer ga smatra sjajnim igračem, no on se nakon oporavka od teške ozljede odlučio za novu avanturu. Ugovor sa Cityjem istječe mu u ljeto 2021.

Andi Vrtačić Hrvatski MMA borac spasio teško pokretnu ženu iz goruće zgrade divider

Guardiola je obećao da mu neće raditi probleme i zaželio mu je sreću u nastavku karijere. Nije spomenuo Bayern, ali nije ni trebao. Svi znaju da je u pitanju bivši Guardiolin klub.

Poprilično je rastezljiv pojam to da mu neće raditi probleme. Sigurno neće ako će Građani biti zadovoljni ponudom Bavaraca. U suprotnom bi Sane mogao malo pričekati.

Man City želi za Sanea keš plus Alabu

A što žele Građani? Kolaju informacije da osim novca žele i jednog igrača Bayerna. Engleski mediji pišu da Manchester City pokušava u posao uključiti Davida Alabu, polivalentnog austrijskog reprezentativca koji u karijeri nije stajao samo na golu. Karikiramo, ali ne previše.

U Bayernu i reprezentaciji pokrivao je obje bekovske i krilne pozicije, stoperska mjesta, a znao je zaigrati i na mjestu centralnog veznjaka.
Baš Guardiola intenzivno ga je koristio po raznim pozicijama dok je vodio Bayern i jako je dobro upoznat s njegovim mogućnostima. Svakoj momčadi jako dobro dođe tako svestran nogometaš. Guardiola ga iznimno cijeni, respekt je uzajaman.

gol expired Zverev nije bio jedini! Još jedan tenisač partijao u Francuskoj, sve frca od reakcija: "Koliko sebičan možeš biti?" divider

Alaba se ipak vodi kao lijevi bek, to mu je temeljna pozicija, a City treba lijevog beka jer je budućnost Benjamina Mendyja na Etihadu prilično nesigurna. Nerijetko pogubno griješi, kao u prošlom kolu protiv Chelseaja, a ima i problema s fizičkom spremom zbog učestalih ozljeda. Nikako da uđe u formu, pa čelnici Cityja polako gube strpljenje.

Bayernu puno 100 milijuna eura

City prati i Bena Chilwella, no njega želi i Chelsea. Londonski plavci navodno su sigurnija oklada što se tiče tog transfera.

Osim lijevog beka, City treba i stopera, a rekli smo da Alaba tu poziciju može pokriti bez ikakvih problema. Međutim, Bayern ne želi olako pustiti Austrijanca, koji je na Transfermarktu procijenjen na 52 milijuna eura. Iako ga traže mnogi klubovi i spremni su dobro platiti, spominjali su se i Real i Barcelona, a odnedavno i Juventus, navodno je Bavarcima plan da ga zadrže do isteka ugovora, a to je ljeto iduće godine. U tom slučaju na Alabi neće zaraditi ni eura.

gol expired Totalni raspad u Barci: Messijev kočijaški ispad na travnjaku, pa žestoka svađa u svlačionici divider

S druge stane, Građani za Sanea traže stotinu milijuna eura, a Bayern nije spreman to platiti. Kažu da im je to previše. Iako Bavarci šalju poruku da su spremni zadržati Alabu, Rummenigge je čak kazao da je trampa slatka bajka, ipak je moguće je da se radi o taktiziranju.

Jasno je da obje strane u pregovorima žele izvući za sebe što je više moguće. Nekako se ipak čini da bi trampa bila kompromisno rješenje. Ako Bayern pristane pustiti Alabu, City bi vjerojatno smanjio odštetni zahtjev za Sanea. Alaba plus 30-40 milijuna eura moglo bi zadovoljiti Građane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider