Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabio nova dva gola

Mladi hrvatski napadač hit je češkog prvenstva: Vodeći strijelac prvenstva i osvajač naslova sa Slavijom

Mladi hrvatski napadač Petar Musa vodeći je strijelac češkog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski napadač Petar Musa (22) ove je nedjelje postao prvi topnik češke prve lige, nakon što je postigao dva pogotka u slavlju svoje Slavije Prag protiv Jabloneca rezultatom 4:0.

Musa je zabio prvi i treći pogodak za svoju momčad, kojima je izbio na vrh ljestvice strijelaca s 13 postignutih pogodaka ove sezone. Imaju je priliku zabiti i s bijele točke u 90. minuti utakmice, no njegov udarac nije bio dovoljno precizan. 

gol expired Liverpool ispred nosa Cityju krade stopera vrijednog 100 milijuna eura, Lovren odlazi u tom transfer-paketu? divider

Do kraja češkog prvenstva, koje je pobjedom osvojila Slavia Prag, preostala su još dva kola u kojima će Musa loviti naslov najboljeg strijelca lige. U posljednja dva kola Slavia gostuje kod Libereca i dočekuje gradskog rivala Spartu.

U prosjeku igra tek nešto više od 50 minuta po utakmici, a pogodak zabija svakih 120 minuta. 

Musa je bivši nogometaš zaprešićkog Intera koji svoju pravu priliku u Hrvatskoj nije dočekao. Upisao je svega 10 nastupa u drugoj HNL te šest u prvoj kao golobradi mladić.

gol expired Pljušte pohvale na Rebićev račun: Jedino je Cristiano Ronaldo bolji od njega u 2020., ali samo zbog jednog razloga divider

On je prije tri godine otišao iz Intera i potpisao za Slaviju Prag, koja ga je potom posuđivala Viktoriji Žižkov u nekoliko navrata te Slovanu Liberec. Od siječnja ove godine ponovno je u Slaviji, koju je svojim golovima (šest) odveo do naslova prvaka Češke.

Otkako je završila stanka zbog koronavirusa, Musa je postigao četiri pogotka, s tim da do posljednjih nekoliko utakmica nije bio standardni član prve momčadi.

Za mladu reprezentaciju Hrvatske (U21) upisao je dva nastupa, no bez pogotka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider