Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Što Koeman to radi?!

Hrvatski navijači žrtvuju se za Vatrene, taksisti gule i grme: "Ne bi Modrić to Bergkampu napravio''

Hrvatskima navijačima koji stižu na finalnu utakmicu Lige nacija savjetujemo da se dobro pripreme ako nakon utakmice ostanu do sitnih sati u blizini stadiona…

Nizozemski mediji temeljito se bave porazom njihove reprezentacije u okršaja s Hrvatskom u polufinalu Lige nacija.

Analize se otprilike svode na to da Oranju osim iskustva najviše nedostaje prava kvaliteta, kako stoji u naslovu najtiražnijeg dnevnika De Telegraafa.

Hrvatska - Nizozemska Nizozemski mediji razočarani: "Ovo nam je bila prilika za osvetu, Hrvatska nam je očitala lekciju" divider

Nizozemska oskudijeva svjetskim klasama, posebice u ofenzivi i kreaciji. Ima dobrih igrača, ali to nije to, sukus je svih analiza.

Modrić to ne bi radio Berkgampu

Iako je opći dojam da je Nizozemska odigrala dobru utakmicu, u sklada sa svojim trenutačnim mogućnostima, te da je glavni cilj priprema momčadi za Euro 2024., Ronald Koeman ipak ne može pobjeći od kritika.

Luka Modrić i Ronald Koeman VIDEO Koeman otkrio što je rekao Modriću na španjolskom: "Kada imate 37 godina..." divider

"Koeman je bio veliki igrač, ali loš je trener. Da je na klupi bio Van Gaal, Nizozemska bi pobijedila. Znala bi sačuvati stečenu prednost. Kako mu samo može pasti na pamet izvesti Xavija Simonsa? On je najopasniji nizozemski igrač. Čim ga je izveo, izgubili smo prodornost i više nismo bili tako opasni“, u dahu mi je ispričao taksist koji me je u sitne sate prevezao od stadiona do hotela.

Koeman pozdravio Modrića:

"Nemamo dobrog centarfora, to je najveći problem Oranja. Naš napadač umjesto da postigne gol, skrivi jedanaesterac, i to na tako glup način. Nema to veze s mladošću. Čovjek štopa loptu prema svojem golu i još mu se odbije kao od zida. Takvu glupost napraviti kada je pored vas Modrić… To se skupa plaća“, pričao je pričljivi taksist koja jako dobro zna naplatiti svoje usluge, a čini se da se kuži i u nogomet.

"Igrao sam nešto malo, kažu da sam bio dobar. Ma. Gledajte, Modrić je lukavo pratio što Gakpo radi, provalio ga je da je s loptom na vi. Lako ga je nadmudrio, samo mu je uskočio u putanju. Bergkampu ili Nistelrooyu takva se glupost ne bi mogla dogoditi. Njima se lopta lijepila za nogu, a ovom se odbije na tri metra. Tu se utakmica okrenula, a vodili smo i bili bolji. Izbornik je tada trebao reagirati, ali povlačio je krive poteze“, ljutito je pričao taksist koji je najbolji primjer kako i Nizozemska ima nekoliko milijuna izbornika. To je zemlja nogometa, naravno da ga mnogi pozorno prate i dobro ga razumiju.

Hrvatski navijači HNS otkrio informacije o ulaznicama za finale Lige nacija: Pravo prvokupa imat će određeni navijači divider

Navijači ostali na ulici

Uzgred rečeno, taksisti u Rotterdamu koriste svaku priliku da ogule mušterije kada shvate da je povećana potražnja. Mnogi hrvatski navijači u sitne sate tumarali su oko De Kuipa u nadi da će pronaći neko jeftinije rješenje.

Specijalizirane aplikacije rade i cijene su razumne, ali nitko se ne odaziva na pozive. Svi ih uredno obijaju koju god da aplikaciju okrenete.

Navijači pjevaju Moju domovinu:

Taksisti kruže ulicama oko navijača kao morski psi oko tuljana. Strpljivo se cjenkaju i traže žrtve. Znaju da ćete prije ili kasnije popustiti i prihvatiti ponudu koje se po šest-sedam puta veće nego što piše na aplikacijama. Stadion je izvan ruke, dosta udaljen od centra, pa nemate izbora, morate prihvatiti ili ostati na ulici i zaputite se pješke prema svojim destinacijama.

Mnogi su ostali na ulici jer su već potrošili i zadnji euro za avionski prijevoz, smještaj i hranu. Malo je u svijetu takvih navijača kao što su hrvatski. Mnogi podnose veliku žrtvu da bi bodrili Vatrene po bijelom svijetu. I njima treba čestitati, to su najgorljiviji simpatizeri Vatrenih.

Bez njih atmosfera na stadionu ne bi bila ni blizu takva kao što je bila sinoć na De Kuipu. A bila je veličanstvena, grmjelo sa svih strana, Nizozemci potpuno nadglasani i potučeni u navijanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider