Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Modrićev ključni potez

Nizozemski mediji razočarani: "Ovo nam je bila prilika za osvetu, Hrvatska nam je očitala lekciju"

Nizozemski mediji pošteno su čestitali Vatrenima na zasluženoj pobjedi i konstatirali da su Dalić i društvo održali lekciju Koemanu iz pozicijske igre.

Hrvatska - Nizozemska (Foto: Afp)

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Nizozemsku s 4:2 i plasirala se u veliko finale Lige nacija. Mediji u zemlji naših suparnika pošteno su priznali kako su ih Vatreni potpuno nadigrali i zasluženo otišli u nedjeljno finale.

"Nizozemska je uspjela izboriti šokantne produžetke, ali Hrvatska se u produžecima pokazala prejakom", piše u uvodu teksta autor na portalu Sport Nieuws.

Hrvatska - Nizozemska Mediji u susjedstvu u nevjerici zbog Vatrenih: ''Nevjerojatno, ali Hrvati su u novom finalu'' divider

"Iako su se hrvatski navijači čuli bolje na De Kuipu, Nizozemci su bili glasniji u prvom dijelu na terenu. A u nastavku su uspjeli izjednačiti uz malo sreće. Napadač Gakpo morao je igrati obranu, rušio je Modrića i Kramarić je uspio poravnati rezultat."

"Panični nogomet pri kraju regularnog dijela utakmice dao je ploda i Nizozemska je uspjela kasno izjednačiti, ali sjajni gol Brune Petkovića u produžetku pokazao se kao nepremostiva prepreka. Ne samo da Oranje nije izjednačilo, nego je u samoj završnici susreta primilo još jedan gol iz penala poslije nespretne reakcije Malacije u šesnaestercu."

Ronald Koeman Koeman priznao: "Penal je bio bitan, ali Hrvatska ima sjajnu momčad i ipak je bila bolja u velikoj bitci" divider

Hrvatska u nastavku naočigled odigrala s više samopouzdanja

Tiražni Voetbalzone u naslovu skida kapu Vatrenima - "Hrvatska nadigrala Nizozemsku u produžetku i izbacila je iz Lige nacija".

Autor u nastavku teksta ističe potez Luke Modrića uoči izjednačenja Vatrenih.

"Gakpo je pokušao smiriti loptu na ivici šesnaesterca, međutim nije računao na Luku Modrića. Hrvatski kapetan izborio je penal koji je Kramarić pretvorio u izjednačenje. Nizozemska je potpuno nestala poslije tog trenutka. Ostali su bez kreativnosti u veznoj liniji, a Hrvatska je očigledno zaigrala s puno više samopouzdanja nego u prvom dijelu."

Mario Stanić Stanić detektirao početak preokreta: ''To je ključan trenutak, on nas vraća nazad'' divider

"Produžeci su započeli dramatično za Nizozemsku, koja je izgledala prilično umorno. Hrvati su imali sve više prostora u njihovoj polovici. Jedan takav iskoristio je Bruno Petković, koji je ostao sam na 25 metara od gola i sjajno pogodio za prednost gostiju. U tom trenutku Nizozemska je izgledala zrela za klanje, ali čak se imala priliku vratiti poslije dvije dobre prilike. One nisu iskorištene i uskoro je stigao završni udarac od Modrića iz penala.“

Hrvatska školovala Nizozemce

The Nederlandse Omroep Stichting ili skraćeno NOS piše o hrvatskom školovanju Narančastih.

"Drugo poluvrijeme pružilo je sasvim drukčiju sliku. Hrvatska je bolje otvorila i odmah stavila Nizozemsku pod pritisak i ubrzo izjednačila. Koeman je pokušao izmjenama dodati malo mišića svojoj momčadi i nakratko je uspio, ali Hrvatska je ostala bolja momčad."

Zlatko Dalić Zlatko Dalić ponosan: "Sve smo istrpjeli i pobijedili, sad je vrijeme za uzeti zlato i završiti ovu priču" divider

"U nastavku je dala Oranju lekciju iz pozicijske igre i ubrzo zabila drugi gol preko Pašalića i dobar osjećaj iz prvog dijela potpuno je nestao."

Ključne minute u produžecima Hrvati su dobili zahvaljujući boljoj fizičkoj spremi.

"Već na samom startu produžetaka bilo jasno da su Hrvati u boljem stanju i imaju više svježine. Modrić je pronašao zamjenu Petkovića, on zabio sjajno pokraj Van Dijka i tu je sve bilo gotovo."

Ovo je bila prilika za osvetu

Najpoznatiji nizozemski medij De Telegraaf piše o velikom razočaranju triju stupova nizozemskog reprezentativnog nogometa - Codyju Gakpu, Virgilu van Dijku i Frenkieju de Jongu, koji su izgledali vrlo loše u vrlo važnom trenutku za nizozemski nogomet.

Bilić i Stanić Bilić i Stanić otkrili Dalićevu formulu za rušenje Nizozemske: ''Nevjerojatno kvalitetna i hrabra odluka'' divider

"Ovo je Nizozemskoj bila prilika za osvetu. Koeman je mogao popraviti dojam koji je ostavio neuvjerljiv start u kvalifikacije u ožujku i isprati gorak okus u ustima koji traje od 2019. godine i poraza od Portugala u finalu Lige nacija", piše autor teksta.

"Koeman je imao plan, znao je da će mu za ovu pobjedu biti potrebna vrhunska partija u veznoj liniji, ali protiv ovako pametnog suparnika to nije bilo lako", podvlače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider