Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PRVA IZJAVA IZBORNIKA

Zlatko Dalić ponosan: "Sve smo istrpjeli i pobijedili, sad je vrijeme za uzeti zlato i završiti ovu priču"

Izbornik Dalić pohvalio je svoje fenomenalne igrače, a onda najavio osvajanje zlata na ovom natjecanju.

Još jedan veliki uspjeh ispisao je Zlatko Dalić na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. Osigurano je finale Lige nacija nakon velike 4:2 pobjede protiv Nizozemske.

Ponosan, ali i vidno umoran nakon svega što se u 120 minuta dogodilo, Dalić je stao pred kamere Nove TV.

Pobjeda za hrvatski narod

"Čestitke dečkima na sjajnoj utakmici. Oni su pokazali kako se igra i bori za Hrvatsku. Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Ovo kako su oni danas igrali, kako su se borili, kako su trčali. Dobiti Nizozemsku na njihovom terenu. Zapravo, pred našim navijačima, je što su oni odradili", rekao je u jednom dahu, nastavivši:

"Kapa dolje svima. Hrvatska ima još jednu medalju, još jedan uspjeh. Hrvatska ima što je nemoguće, što je nestvarno, ali oni to zaslužuju. To je njihova borba dala, njihovo zalaganje. Osam treninga, osam fantastičnih treninga. Ništa ih nije poremetilo. Oni znaju za što igraju. Znaju da smo grupa. Da smo zajedno, da smo iznad svih Hrvatska i za Hrvatsku sve istrpiš. I danas su istrpili sve."

Luka Modrić Modrić: "Navijanje je bilo fantastično, nismo mogli vjerovati koliko je naših" divider

Upitan je izbornik je li mu ovo, nakon svega što se na terenu događalo, jedna od najdražih i najvećih pobjeda na klupi reprezentacije.

"Svakako jedna od najdražih i najvećih pobjeda. Dobiti 4:2 Nizozemsku na njihovom terenu. Odigrati sjajnu utakmicu. Gubiti 1:0 i ne posustati, primiti gol u 96. minuti i ne posustati. Velika pobjeda hrvatske reprezentacije, koja ulazi u povijest", dodao je.

Ivanušec i Pašalić bili su dio plana

Luka Ivanušec startao je na lijevoj strani i prekrasno asistirao Mariju Pašaliću za drugi pogodak. On je bio netko koga se nije očekivalo u prvom sastavu, no opravdao je povjerenje.

"Na treningu smo vidjeli da Luka igra sjajnu polusezonu. Lagan je, brz je i živ s loptom. Htjeli smo da on i Pašalić na boku ulaze unutra u fazi obrane, pomažu veznom redu te otvaraju prostor Perišiću i Juranoviću. Imali smo tendenciju preko boka napraviti puno toga i uspjeli smo. Tu su Ivanušec i Pašalić puno pomogli.

Bruno Petković VIDEO Pogledajte sve golove s veličanstvenog trijumfa Hrvatske, Petko postigao eurogol divider

Zatvorili smo koliko smo mogli. Primili smo gol, malo su nas prebrojali, zakasnilo smo i to nas je poremetilo. Kasnije je štimalo. Vratili smo se u drugom poluvremenu, imali smo posjed, dali smo golove. U tih osam treninga pokazali su se fantastično. Danas sam im na sastanku rekao, samo neka to ponove i nema nikakvog straha. Ono kako su radili, to je bilo sjajno. Kao da je početak, a ne kraj sezone. I to je ono što nas drži velikima."

Ova ekipa ima ono što neki drugi nemaju

Kako je bilo obratiti se ekipi nakon primanja pogotka za 2:2 u 96. minuti susreta. Mnogi bi nakon toga pali, Hrvatska nije.

"Mi smo na ovo naučili, prošli smo to već puno puta. Mi ne posustajemo, mi ne padamo. Ova momčad ima karakter, ima kvalitetu i ono što možda neke druge nemaju. I oni su se svojim karakterom vratili u utakmicu. U posljednjih pet minuta smo napravili sve. Uveli smo trećeg stopera, stavili smo visokog igrača na desni bok. Znali smo da je skok opasan i to smo htjeli zaustaviti, nismo uspjeli. Primili smo gol u zadnjoj minuti. Ali, cijelu utakmicu nismo posustali i sve smo istrpili", s ponosom je još jednom dodao.

Hrvatski navijači na utakmici protiv Nizozemske VIDEO Spektakularne scene u Rotterdamu: Ovako se orila Lijepa naša na krcatom stadionu divider

Za kraj, Italija ili Španjolska u nedjeljnom finalu?

"Nemam želju, prvo ćemo malo proslaviti i onda se odmoriti. Pripremiti se i nama je nebitno tko dolazi. Bitno je kakva je Hrvatska i kako ćemo mi igrati. Bitno se odmoriti i idemo dalje. Zlato nam nedostaje. Imamo srebro i broncu, red je za zlato da završimo tu priču", sjajno je zaključio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider