Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Razgovor za Novu TV

EKSKLUZIVNO Bernardo Silva: "Za mene je Modrić najbolji, nadahnuće je za sve nas"

Bernardo Silva, jedan od najboljih igrača Portugala i Manchester Cityja, govorio je ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o hrvatskoj reprezentaciji, kapetanu Vatrenih Luki Modriću, suigračima u Cityju Jošku Gvardiolu i Mateu Kovačiću…

Ove subote od 18:45 Portugal i Hrvatska imaju posljednju provjeru pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Izravni prijenos gledajte na Novoj TV i gol.hr-u već od 18:15 kada počinje specijalna emisija.

Ivan Jurić Još samo jedan korak dijeli Ivana Jurića od preuzimanja klupe Hajduka divider

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat porazgovarao je s ponajvećom zvijezdom portugalske reprezentacije Bernardom Silvom.

Bernardo dobar dan, utakmica protiv Hrvatske je pred nama. Velika utakmica za obje momčadi uoči Eura, što očekujete?

"Kao što ste rekli, očekujem dobru utakmicu, dvije momčadi koje su na vrlo visokom nivou, koje za cilj mogu imati osvajanje Eura. Da, pokušat ćemo se pripremiti za utakmicu i ne samo za utakmicu, već i za natjecanje u grupnoj fazi na Euru, jer to je najvažnije, da budemo najbolji mogući. Pokušati biti bolji u nekim detaljima u kojima nismo bili dobri u nekoliko posljednjih nastupa. Definitivno je to jako dobra prilika za nas biti još bolji i da se za grupnu fazu natjecanja pripremimo na najbolji mogući način."

"Za mene je Modrić najbolji"

Moram vas pitati za tri hrvatska igrača. Prvo Luka Modrić, je li on za vas jedan od najvećih veznjaka u povijesti? Onda Joško Gvardiol, koliko ste impresionirani njime i na kraju Mateo Kovačić, također vaš suigrač iz Manchester Cityja?

Glavna loža u Maksimiru Izvanredan otkaz u Dinamu: Žestoke promjene u Maksimiru, Modri zatvaraju pipu divider

"Luka Modrić je nadahnuće za sve nas. Način na koji igra nakon 20 godina karijere, način na koji trenira svaki dan i igra za svoju momčad. On je bez sumnje nadahnuće za sve nas. Za mene on jest i nastavlja biti najbolji. Joško je bio veliko iznenađenje zbog načina na koji je odigrao drugi dio sezone. Njegova sreća, njegova energija i to koliko je bio dobar. Čak je odlazio u napad i zabijao golove i asistirao. Mislim da ima svijetlu budućnost i jako sam sretan što je s nama", kazao je Silva i nastavio:

"Joško je sve iznenadio, a Kovačić je jako važan za Manchester City"

"A Mateo Kovačić moj je veliki prijatelj. On je duhovit dečko i jako važan za nas. On je top, top igrač koji nam je još jednom pomogao osvojiti Premierligu i jako sam sretan što je i on s nama i sretan sam što ću igrati protiv njih, mislim da će biti vrlo zabavno."

Jose Mourinho Mourinho posjetio Vatrene i sjeo s trojcem: "Jedan je igrao za mene, drugi će igrati, a treći..." divider

Zadnje pitanje: Gdje vidite Hrvatsku na Europskom prvenstvu? Možda u finalnim serijama i gdje vidite Portugal, jer nacija sanja finale Europskog prvenstva?

"I Hrvatska i Portugal, obje reprezentacije mogu dobiti inspiraciju i napraviti velike stvari, otići do kraja. Mnogo je dobrih reprezentacija, a Portugal i Hrvatska su među onima koje mogu otići do kraja. Nadam se da ćemo i doći."
U finale?

"U finale. Možda ćemo igrati jedni protiv drugih u finalu, nadam se", zaključio je Silva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider