Automoto
SPORTOVI
Automoto
NEVJEROJATNO

Otkriveno zašto su se potukli gledatelji na WRC Croatia Rallyju: Sljedeći put prekinut će se utrka

WRC Croatia Rally završio je u nedjelju u Kumrovcu.

Tučnjava na reliju (Foto: YouTube/Screenshot)

Hrvatska je treći put ugostila jedan od najpopularnijih sportskih događaja uopće. WRC je još jednom oduševio tisuće ljubitelja relija i onih koji to postanu nakon što dožive takvo nešto uživo.

Nažalost, postoje i ljubitelji relija koji znaju poslati ružnu sliku u svijet. Tučnjava nekolicine muškaraca na samoj cesti uoči prolaska jurećeg automobila šokirala je sve, od organizatora preko hrvatske javnosti do svjetske automotozajednice.

Tučnjava na reliju Policija uhitila tri osobe zbog incidenta na reliju: Pukom srećom izbjegnuta je tragedija divider

''Ove scene ni u jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja i natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi taj događaj spriječili i osigurali cestu.

U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Takvim scenama i osobama takva ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase'', poručili su organizatori WRC Croatia Rallyja.

Ugrozili svoje i tuđe živote

Policija je uspjela identificirati izgrednike te su oni jučer privedeni. Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin za HRT je otkrio zbog čega su se izgrednici uopće potukli.

''Naguravali su se za poziciju na kojoj će sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put prekinut ćemo brzinac ako se nešto takvo dogodi.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider