Naslovnica
SPORTOVI
Naslovnica
Nijemac razljutio Madriđane

Real izgubio 15 mil. eura u 4 dana, legenda popljuvala Kloppa: "Anfield će za novi Bernabeu biti kao pomoćni stadion“

Real je u samo četiri dana izgubio 15 milijuna eura zbog toga što dvije velike utakmice nije mogao igrati pred navijačima na Santiago Bernabeuu…

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Koliko pandemija koronavirusa pogađa velike klubove najbolje govori sljedeći podatak: Real Madrid će u četiri dana izgubiti čak 15 milijuna eura. Toliko bi, naime, zaradio da je mogao igrati dvije velike utakmice s Liverpoolom u Ligi prvaka i Barcelonom večeras u La Ligi pred svojim navijačima na Santiago Bernabeuu.

Ako se pogledaju neke brojke iz prošlosti, Real je protiv Liverpoola izgubio oko 10 milijuna eura. Toliko bi zaradio od ulaznica i komercijalnih aktivnosti. Protiv Barcelone ta je brojka manja zbog toga što se radi o prvenstvenoj utakmici, a glavninu stadiona napunili bi pretplatnici sa sezonskom ulaznicama. No i za El Clasico se proda dio ulaznica, posebice za VIP lože. Kako god, sveukupno bi zarada bila oko pet milijuna eura.

gol expired Dinamo predstavio vizualni izgled novog stadiona u Maksimiru: Kapacitet 34.000 mjesta, cijena 60 milijuna eura divider

Real obnavlja Santiago Bernabeu i trenutačno igra na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano, koji se nalazi u Realovu trening-centru Valdebebasu, no da nije bilo koronavirusa, Real bi nastavio igrati na Bernabeuu, a usporedno bi se odvijala gradnja.

To bi iziskivalo posebne mjere koje bi, doduše, usporile gradnju, ali bi se nastavio priljev novca od ulaznica i komercijalnih aktivnosti. Budući da gledatelji ne mogu na stadion, Real se odlučio za logičan potez i prebacio se na pomoćni stadion kako bi smanjio troškove i ubrzao gradnju stadionu.

Nekima se to nije svidjelo, primjerice menadžeru Liverpoola Juergenu Kloppu, koji je nakon poraza njegove momčadi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka oštro iskritizirao tu Realovu odluku.

"U posljednje vrijeme igramo pred praznim tribinama, ali Anfield je barem stadion. Ovo je igralište za trening. Kao da dođemo igrati protiv Manchester Uniteda i igramo na njihovom pomoćnom terenu. Čudno je", izjavio je Klopp, koji vjerojatno to ne bi ni spomenuo da je njegova momčad izvukla povoljniji rezultat.

Ta je izjava naljutila Madriđane i većinu Španjolske, čak su je negativno prokomentirali i u Kataloniji.

gol expired Postave za El Clasico i podatak koji govori da je Messi u padu: Real začarao Argentinca i Barcu divider

"Klopp je pokušao omalovažiti veliki klub poput Real Madrida, koji je odlučio obnoviti stadion dok se igra bez navijača. Navikli su igrati na tom terenu, protivnici tamo moraju igrati, to za mene uopće nije važno pitanje", izjavio je trener Barcelone Ronald Koeman, čija momčad večeras prvi put u povijesti igra El Clasico na malom Realovom stadionu.

Kloppa je poklopila i legenda Reala i argentinske reprezentacije Jorge Valdano:

„Ono što se mora uzeti u obzir jest da Real Madrid ne igra u Valdebebasu kako bi stekao prednost. Santiago Bernabeu, čak i kada je prazan, impozantam je stadion koji utječe na protivnike, nekako ih smanjuje. Stoga Real i u sportskom smislu više gubi nego što dobiva igranjem na malom stadionu. To što je rekao Koeman prava je istina: Real je iskoristio priliku izgraditi stadion 21. stoljeća, a kada bude završen, Anfield će za njega izgledati kao pomoćni stadion. Jednostavno, morate se prilagoditi vremenu", rekao je Valdano, bivši igrač, sportski direktor i trener Reala.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider