Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Crni niz čarobnjaka

Postave za El Clasico i podatak koji govori da je Messi u padu: Real začarao Argentinca i Barcu

Real Madrid večeras (21:00) dočekuje Barcelonu u 30. kolu španjolskog prvenstva. Tekstualni prijenos utakmice pratite na gol.hr-u…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put u povijesti El Clasico u Madridu odigrat će se na Realovu „pomoćnom stadionu“ Alfredo Di Stefanu. Za razliku od menadžera Liverpoola Juergena Kloppa, trener Barcelone Ronalda Koeman nema ništa protiv, a Zinedine Zidane i njegovi Kraljevi već su navikli igrati natjecateljske utakmice u svojem treningu-centru Valdebebasu.

Iako i Koeman i Zidane odbijaju reći da će El Clasico odlučiti prvaka, pogleda na ljestvicu govori da će Barca napraviti lijepu prednost u odnosu na Madriđane ako kojim slučajem upiše pobjedu.
Vodi se utrka u troje. Atletico je prvi sa 66 bodova, Barcelona druga sa 65, a Real treći sa 63 boda.

Messi nije zabio Real već 8 utakmica zaredom 

Sve tri momčadi odigrale su 29 utakmica. Dakle, do kraja je još ostalo deset kola. Atleticova prednost se istopila, još tamo početkom veljače imao je deset bodova prednosti i utakmicu manje, pa je izgledno da će završnica prvenstva biti neizvjesna, vjerojatno i dramatična.

gol expired Dinamo predstavio vizualni izgled novog stadiona u Maksimiru: Kapacitet 34.000 mjesta, cijena 60 milijuna eura divider

Odzvanja podatak da Lionel Messi nije postigao pogodak protiv Reala već osam utakmica zaredom. Argentinac je rekorder El Clasica s 19 golova u 44 utakmice, ali posljednjih godina ga baš i ne ide protiv najveće rivala. Posljednji je put zabio Realu u sezoni 2017./18, bilo je to 36. kolo La Lige. Otada suša, najduži niz pogotka u najvećem derbiju.

Ne ide ni Barceloni protiv Reala. Barca je posljednji put pobijedila Real u sezoni 2018./19, i to u drugoj utakmici polufinala Kupa kralja. U posljednja dva El Clasica Real je upisao dvije pobjede. U prvom ove sezone slavio je s 3:1 na Camp Nouu, a prošle sezone u ožujku s 2:0 je trijumfirao na Santiago Bernabeuu i na kraju je obišao najvećeg rivala i osvojio naslov prvaka.

Postave za El Clasico

Obje momčadi u pozitivnim su nizovima. Barcelona nije izgubila devet utakmica zaredom, a Real čak 12. Barca je u prošlom kolu jedva pobijedila Valladolid, uz obilatu sudačku pomoć, dok je slavio protiv Eibara, a nakon toga i protiv Liverpoola u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Madriđani imaju problema s ozlijeđenim igračima, napose u obrani, nedostaje udarni stoperski dvojac Varane i Sergio Ramos, no to se nije osjetilo u posljednjim utakmicama. Nacho i Militao jako dobro su ih zamijenili. Zidane ne može računati ni na Carvajala i Hazarda, ali na to je već navikao. Očekuje se da će protiv Barcelone istrčati identična postava koja se startala protiv Liverpoola.

Teže je nazrijeti sastav Barcelone. Koemanu su se na raspolaganje vratili Pique i Sergi Roberto. Pique bi trebao biti u postavi. Koeman forsira igru s tri stopera, vjerojatno će to biti Mingueza, Pique i Lenglet. Kako stvari stoje, u formaciji 3-4-3 ili 3-5-2 nema mjesta za Atoinea Griezmanna, koji će čekati šansu s klupe, a u prvih 11 trebao bi biti Dembele.

Moguće postave:

Real Madrid: Courtois; Lucas Vázquez, Militao, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio, Vinicius i Benzema.

Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet; Dest, Busquets, De Jong, Alba; Pedri, Messi i Dembelé.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider