Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi dom Modrih

Dinamo predstavio vizualni izgled novog stadiona u Maksimiru: Kapacitet 34.000 mjesta, cijena 60 milijuna eura

Dinamo je na svojoj web stranici predstavio viziju svojeg novog stadiona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je na svojoj web stranici predstavio viziju svojeg novog stadiona. Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, a cijena je oko 60 milijuna eura.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub.

U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom!

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

gol expired Postave za El Clasico i podatak koji govori da je Messi u padu: Real začarao Argentinca i Barcu divider

Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete - 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever. Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1 000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

Procjenjujemo da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna Eura.

Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom.

Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku kroz izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili...“, stoji u priopćenju za javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider