Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nikoga se ne bojimo'

Je li bolje izgubiti od 'furije'? 'Želimo izbjeći Francuze, no nema straha!'

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Španjolske danas u Madridu (19.00) igraju derbi utakmicu skupine D Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica će odlučiti o prvom i drugom mjestu u skupini, a obje reprezentacije do sada imaju stopostotni učinak – četiri utakmice, četiri pobjede. Hrvatska je u prošlom kolu s nešto više poteškoća no što se očekivalo svladala Egipat.

>> Senzacija: Njemačka šokirala Karabatića i društvo!

>> Modrić u Madridu: O rukometašima, Realu, Ronaldu, Mourinhu i Srbiji!

>> Hrvatska rutinski protiv Egipta, briljirao Alilović, uz Kauboje Balić i Modrić!

„Nismo mogli odmarati igrače jer nismo igrali kako smo se dogovorili. Nepotrebno smo napravili četiri minute isključenja, vratili smo protivnike u utakmicu. Umjesto da idemo na veću razliku, mi smo je smanjili. Bilo je u planu napraviti razliku kako bi u drugom dijelu utakmice igrali mlađi igrači. Međutim, u drugom poluvremenu morali smo još petnaestak minuta odraditi, a onda je sve sjelo na svoje mjesto i svi su dobili svoju minutažu“, objasnio je izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža

Za hrvatsku reprezentaciju slijedi najteži ispit u dosadašnjem dijelu turnira – domaćin Španjolska.
„Ja osobno jedva čekam tu utakmicu, a vjerojatno i igrači, jer igrati pred punom ili polupraznom dvoranom nije isto. Imamo veliki motiv i dobro ćemo se pripremiti. Španjolci su favoriti, ali mi se njih uopće ne bojimo, želimo odigrati dobru utakmicu, a na kraju ćemo vidjeti koji ćemo rezultat polučiti. Oni će protiv nas igrati agresivno, vjerojatno 6-0 obranu, malo dublju obranu, pokušat će nam presijecati lopte, a mi ih trebamo spustiti na sedam metara. Oni će kao i mi pokušati tražiti brze pogotke. Moramo im se suprotstaviti čvrstom i agresivnom obranom, pokušati postizati što više laganih pogodaka i ne razbraniti njihova vratara“, ističe Goluža.

S obzirom da je najveći favorit prvenstva Francuska iznenađujuće izgubila od Njemačke u skupini A, Hrvatskoj bi možda bolje odgovaralo da bude druga u skupini i tako izbjegne Francuze u četvrtfinalu. Osim toga, bude li Hrvatska druga u skupini, u istom dijelu ždrijeba naći će se Španjolska, Francuska i Danska, što znači da bi Hrvatska s jednom od te tri reprezentacije mogla igrati tek u finalu.
„Uopće se ne opterećujem protivnicima u nastavku natjecanja. S kim god igrali mene zanima samo da moji igrači uđu u utakmicu bez ikakvog respekta, da budu opušteni i da daju sve od sebe. Idemo utakmicu po utakmicu, a koga ćemo poslije dobiti, to je najmanje bitno. Naravno da svi priželjkujemo slabijeg protivnika, ali vidjet ćemo tko će nas zapasti. I za ovaj Egipat su neki govorili da je slaba momčad, a vidjelo se da to baš nije tako. Razmišljamo samo o sebi i želimo dati sve od sebe. Što se tiče bolje pozicije, nema se tu što pričati, svi nekako priželjkujemo izbjeći Francuze, no ako i dođemo do njih, neće biti nikakvog straha“, zaključio je Goluža.

Sportski je uvijek igrati na pobjedu, ali prisjete li se hrvatski navijači raspleta Svjetskog prvenstva 2007. u Njemačkoj, kada je Hrvatska također u posljednjoj utakmici u skupini igrala sa Španjolskom i pobijedila te potom u četvrtfinalu izgubila od Francuske, što joj je bio jedini poraz na turniru, osjetit će gorak okus u ustima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider