Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Madridu

Zidane žestoko 'poderao' zvijezde Reala, petoricu prozvao: Evo što im je sasuo u lice!

Nakon još jednog kiksa Reala, sve su žešće polemike u Madridu...

 „Hvala svima na čestitkama za osvojeni bod s Eibarom. Žao mi je što ne mogu uzvratiti istom mjerom“, sarkastično je na Twitteru objavio Guti, bivša zvijezda Real Madrida koja preko društvenih mreža često vodi žestoke „bitke“ s navijačima Barcelone, upušta se u polemike i prepirke.

Svijet mu se smije: Vratar Barcelone obilježio se zauvijek!

Aluzija je posve jasna. Već drugi put ove sezone, a tek je odigrano sedmo kolo, Real i Barcelona „kiksali“ su istom kolu, čime su izazvali valove nezadovoljstva među vojskama svojih navijača, ali i milijuna kladitelja širom svijeta koji su ljutito cijepali i bacali listiće u koš za smeće.

Real je odigrao četvrti remi u nizu, tri u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka, što je doista rijedak kuriozitet, posebice kada se uzme u obzir da je dvije od tri ligaške utakmice igrao na Santiago Bernabeuu, te da mu protivnici nisu bili baš „divovi“. Remi s Villarrealom još kako tako su progutali navijači Reala, ali s Las Palmasom u gostima i posebice posljednji s Eibarom teško ili nikako.

Opsadno stanje na Bernabeuu

Ne treba ni govoriti da je na Bernabeuu opsadno stanje, alarm za uzbunu zazvonio je već nakon Las Palmasa, a nakon Eibara zvono udara punom snagom. Prema informacijama koje dolaze iz Španjolske, već tjednima pišemo kako se stječe dojam da u svlačionici Reala, blago rečeno, nešto ne štima.

Neki su to tumačili kako mediji „pale vatru“ tamo gdje je zapravo nema, ali mnogi vanjski pokazatelji sugerirali su da je situacija prilično napeta. Kako inače protumačiti obijesno i bahato ponašanje Cristiana Ronalda, zapanjujuće čak i za njegove standarde, te posljedične reakcije trenera i suigrača, s čijih je lica i slijepac sve mogao jasno pročitati.

Zidane očitao bukvicu igračima Reala

Nakon remija s Eibarom, čak ni Realov PR stroj ne može više skrivati da se „nešto događa“. Kako smo i najavili, izgorio je „kratki fitilj“ Zinedine Zidanea, Francuz je naprosto „pukao“, igračima je u svlačionici sve sasuo u brk, a oni su šutke sjedili i slušali, nitko se nije usudio proturječiti. Španjolski mediji tvrde da se Zidane propisno izderao na igrače.

Održao im je bukvicu koja je trajala dobrih dvadesetak minuta. Ukratko, poručio im je da se ne mogu nadati pobjedi protiv bilo koga samo zato što su istrčali na travnjak u dresu Real Madrida; da izgledaju samodopadno i bahato, da nisu konzistentni i ozbiljni, da igraju na mahove i da se nadaju da će se protivnik sam pobijediti.

Petorica na razgovoru u četiri oka s trenerom

Progovorio je i o „dječjim bolestima“ nekih igrača, individualnim pogreškama koje ponavljaju i nikako da ih isprave.
„Na travnjak istrčavate kao 'kraljevi', a izlazite pokunjeni i poniženi“, navodno je Zidane s tom sarkastičnom rečenicom zaključio svoju besjedu.
Navodno je Zidane nakon toga pozvao na razgovor ponaosob u četiri oka petoricu igrača, i to ovim redom: Pepea, Isca, Kovačića, Benzemu i naposljetku Cristiana Ronalda.

Pepe se nakon utakmice „posuo pepelom“ i potvrdio što je glavni problem Reala:
„Ne možemo pobjeđivati oslanjajući se samo na kvalitetu igrača. Moramo intenzitetom slamati suparnike, moramo se boriti i boriti i onda raditi razliku kvalitetom“, kazao je Pepe u naletu iskrenosti.

Casemiro drži balans, Zidane na udaru

Pepe je u kriminalnoj formi, Isco i Kovačić su blijede „kopije“ ozlijeđenih Luke Modrića i Casemira, koji prema mnogim analizama ponajviše nedostaje Realu, čak i više od Modrića, koji je igrao u dvije od spomenute četiri utakmice, jer kada Brazilac ne igra, nema balansa između obrane i napada.

Benzema i Ronaldo najveći su problem, jer zna se da bez njihovih golova i dobre igre Madriđani teško zabijaju i pobjeđuju. Ronaldo je posebice na tapeti zbog nedopustivog ponašanja kojim remeti mir i koncentraciju momčadi. Ni Zidane ne prolazi bez kritike. On kritizira igrače, a njega mediji i predsjednik Florentino Perez, koji je navodno sve nezadovoljniji načinom na koji vodi momčad Reala.

Perezu se ne sviđa što previše rotira i što nije dovoljno oštar prema igračima. Perez želi da Zidane vlada svlačionicom čvrstom rukom i sada se preispituje je li donio dobru odluku što ga je ostavio na klupi ili je trebao postupiti prema prvom osjećaju, kada je želio dovesti novog trenera, a Zidanea ostaviti uz njega da još sazrijeva.

Atletico lomi sve pred sobom

Madridski mediji sve više napadaju Zidanea. Mnogi analitičari mišljenja su da je pozitivni šok, koji je imao na momčad nakon smjene Rafaela Beniteza, prošao i da bi sada trebao pokazati trenerske kvalitete, odnosno motivacijski faktor trebala bi zamijeniti izgrađena igra, a nje još uvijek nema. Ne vidi se ruka trenera, Real igra stihijski i na mahove, a problemi se samo roje.

Čini se da i igrači sve više sumnjaju u Zidaneove trenerske metode.
Kako god, situacija izmiče kontroli, a jedina dobra vijest za Real je ta što nije puno bolje ni u redovima Barcelone, koja također ima pregršt problema. No, zato Simeonov Atletico nadire i lomi sve pred sobom. Kako „atletičari“ trenutačno izgledaju, nije nemoguće da pomrse račune Realu i Barceloni. Čak štoviše, to se čini prilično realnim.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider