Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mozak na pauzi?

Svijet mu se smije: Vratar Barcelone obilježio se zauvijek!

Barcelona je možda bila na putu velikog preokreta na gostovanju kod Celte, no onda je 'zabljesnuo' njezin vratar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački vratar Marc Andre ter Stegen slovio je kao jedan od najperspektivnijih vratara svijeta kada je 2014. godine dolazio u Barcelonu iz Borussije Mönchengladbach. Međutim sinoć je na gostovanju kod Celte obilježio svoju karijeru na vrlo komičan način.

Zidane žestoko 'poderao' zvijezde Reala, petoricu prozvao: Evo što im je sasuo u lice!

Barcelona je gostovala na Balaidosu u Vigu gdje je upisala drugi prvenstveni poraz u sezoni rezultatom 4:3. Bilo je čak 3:0 na poluvremenu za domaćina nakon tri gola u svega 11 minuta. U nastavku je Barcelona u manje od 20 minuta nagovjestila mogući preokret pogocima Piquea i Neymara, no onda se u 77. ukazao Ter Stegen.

Gdje mu je pamet bila?

Njemački vratar dobio je povratnu loptu s lijeve strane svoje obrane, mirno ju je primio i imao svo vrijeme ovoga svijeta da se odluči što će napraviti s njom. S lijeve strane mu je dolazio Pablo Hernandez i nekako sama logika nalaže da ne pokušavaš odigrati povratnu loptu na tu stranu. No Ter Stegen je razmišljao upravo na taj način.

Pričekao je Hernandezov dolazak, a onda ga pokušao prebaciti i vratiti loptu svom suigraču, iako je na svojoj desnoj strani imao usamljenog Piquea koji je čekao dodavanje. Međutim pogodio je Čileanca u glavu, a od njegove se glave lopta odbila u gol za 4:2 vodstvo Celte. Nakon toga je Pique svojim drugim pogotkom uspio smanjiti, ali je u konačnici domaćin izdržao i upisao tri boda protiv Barcelone.

Mediji ga razapeli, no on ne misli mijenjati svoj stil

Društvene mreže, španjolski i strani mediji nisu imali milosti prema 24-godišnjem njemačkom vrataru kojeg su 'razapeli'.

"Veliki gafer Ter Stegen", napisao je Bild.

"Ter Stegen, kakav kaos", La Gazzetta.

"Barcina kuća horora", Marca.

"Reakcija pa 'Stegenada'", stoji na Mundo Deportivo.

Ter Stegen je nakon utakmice priznao da je pogriješio i da je zbog njega momčad izgubila šansu da preokrene utakmicu. No isto tako je naglasio da ne namjerava promijeniti svoj vratarski stil.

"Oprostite mi, ja sam kriv. No ne mislim mijenjati način na koji branim. Ovo se dogodilo samo jednom", rekao je Nijemac u čiju je obranu stao i trener Luis Enrique.

"U retrospektivi je lako biti pametan i reći da je trebao manje riskirati. Međutim vratari Barcelone moraju ponekad preuzimati rizik. Ne osuđujem individualne pogreške, a sebe stavljam kao prvog krivca za ovaj poraz", kazao je nakon susreta trener Barcelone.

Možda će se u konačnici sezone itekako sjećati ovog detalja nogometaši katalonskog kluba, pogotovo ako im zafali taj eventualni jedan bod. Mnogi su očekivali da će nakon novog kiksa Real Madrida (1:1 protiv Eibara) Barcelona preuzeti vrh prvenstvene ljestvice, no to se nije dogodilo. Čelo Primere drži pomalo neočekivano Atletico Madrid, koji je sezonu otvorio dvama remijima, no nakon toga je odigrao maestralno i zasluženo s povišenog gleda na Real, koji ima isti broj bodova, ali slabiju gol-razliku, i Barcu koja ima dva boda manje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider