Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugodno iznenađeni

Strupar i Carević seciraju derbi: Hajduk oduševio, Dinamo legija stranaca

Branko Strupar i Mario Carević prokomentirali su za Dnevnik Nove TV subotnji derbi između Dinama i Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih derbija posljednjih godina riješen je na najdramatičniji mogući način. Osim dobre igre, priča se i o sudačkim odlukama, a evo što o svemu kažu dvije nekadašnje zvijezde Dinama i Hajduka.

Bez obzira na maglu i visoke tenzije danima prije, igrao se nogomet. Nismo gledali derbi od 50 prekršaja, nervozu i puno isprekidane igre, nego šanse, dobre poteze i golove. Iako je nezasluženo, s obzirom na ono što je pokazao u 90 minuta, deblji kraj izvukao Hajduk.

Bivša desetka Hajduka Mario Carević i devetka Dinama Branko Strupar zadovoljni su trećim ovosezonskim derbijem.

''Stvarno jako dobra igra i jedne i druge momčadi. Ugodno iznenađenje. Utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Na žalost po mene kao navijača Hajduka otišla je na stranu Dinama'', komentira Carević.

Strupar je istakao:
''Dobar derbi, mlada momčad Hajduka je pružila odličan otpor i bez obzira što sam navijač Dinama, Hajduk je zaslužio barem bod.''

Caktaš je dirigirao sredinom terena kod Hajduka, Eduardo je bio prvo ime modrih. Evo kako oni vide najbolje pojedince.
''Moram ga i ja istaknut, igra u oba smjera. Moderan vezni igrač. On je vođa Hajduka i postao je kompletan veznjak'', kaže Carević.

"Eduardo se istaknuo jučer bez obzira što je u posljednje vrijeme pod kritikama i držao je Dinamo u utakmici s par odličnih reakcija'', kaže Strupar.

Ima dosta kritika na isključenje Jeffersona? Hajduk je primio gol s igračem manje.
''Po meni je isto prestrogo, no mislim da to nije presudilo što je Hajduk primio gol u zadnjoj minuti'', kaže Carević koji danas radi kao pomoćni trener slovenskog prvoligaša Krke.

Da je uprava Hajduka izabrala Austrijanca Petera Paculta kao trenera vratio bi se na Poljud kao njegov asistent. No izabrala je Damira Burića koji i po Carevićevim riječima radi dobar posao:
''Tu se točno vidi trenerov rukopis, trenerova ideja, trenerova disciplina. Ja sam najiskrenije oduševljen igrom Hajduka.''

Dinamo je lijepim pogotkom Soudanija zaradio povratak na prvo mjesto ljestvice. No derbi je počeo s čak osam stranaca, posljednjih sezona česta slika na Maksimiru.
''Ja sam ambasador Lige prvaka mladih, pa kad vidiš kako ti mladići naši igraju protiv razvikanih Bayerna, Olympiakosa i Arsenala, žao mi je što u Dinamu ne igra barem osam domaćih, a ne ovako kontra.''

Tko će do titule?
Carević: ''Ipak Hajduk, ha, ha... ''
Strupar: ''Mislim i 11. put ipak Dinamo.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider