Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor ponuđen

Hajduk našao novog trenera? Pregovaraju s iskusnim Austrijancem

Potraga za novim trenerom Hajduka bliži se kraju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peter Pacult do kraja tjedna trebao bi biti imenovan novim trenerom Hajduka.

Pacultu je sportski direktor Bijelih Goran Vučević ponudio ugovor i sad je Hajduk u iščekivanju odgovora ovog 55-godišnjeg Austrijanca.

Nakon što je trener Maribora Ante Šimundža odbio Hajduk, a Španjolac Joan Carillo iz Videotona postao teško ostvariva opcija, Pacult je postao prvi favorit.

Tko je zapravo Peter Pacult? Austrijanac u čijim je nogometnim postulatima disciplina na prvom mjestu, a premda je stranac, okruženje oko Hajduka nije mu strano jer ljetuje na Braču i dobro je upoznat s valom euforije koja već godinama iznova zapljusne navijače Hajduka u srpnju i kolovozu.

Trenersku karijeru započeo je u Njemačkoj, u 1860 Münchenu, vodio je tamo još i Dynamo Dresden i Red Bull Leipzig. U Austriji je, pak, trenirao Kärnten i bečki Rapid u kojem se i najviše zadržao (punih pet godina). Početkom drugog dijela sezone u Austriji je ove godine prihvatio poziv drugoligaša FAC Team für Wien koji se nalazio u teškoj situaciji, ali čini se kako će ih uspjeti spasiti od ispadanja. Pred njima je još jedno kolo u kojem će pobjedom osigurati ostanak nakon čega bi se trebao finalizirati Pacultov prelazak u Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider