Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo s derbija

Vučević žestoko izvrijeđao suce: Caktaš podsjetio na velikog Gudelja!

Mijo Caktaš nas je igrom u derbiju podsjetio na Hajdukova velikana Ivana Gudelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što ti je pobjednički mentalitet. I kada igra prilično loše, i kada mu suparnici imaju više od igre i više izglednijih šansi, Dinamo u domaćem prvenstvu ipak pobjeđuje ili u najmanju ruku ostaje neporažen, što zbog spretnosti svojih napadača, a što zbog toga što Fortuna tako želi.

Burić utučen i ponosan, Mamić pohvalio Hajduk: Caktaš je oduševio

Hajduk kažnjen zbog promašaja

Kada su Caktaš i Vlašić propustili realizirati dvije doista kolosalne šanse, zacijelo je svima koji su gledali utakmicu palo na pamet da će prije ili kasnije Hajduk biti kažnjen. Jer, tako je to u nogometu, kada ne zabijaš svoje, obično primiš. Kazna se dogodila u dijelu utakmice kada najviše boli i peče, kada više nema šanse za ponovi povratak u utakmicu.

Soudani je kao i mnogo puta do sada odlučio utakmicu i još jednom pokazao da je najvažniji igrač Dinama. Opet se pokazalo da Dinamo teško pobjeđuje u derbijima ako Alžirac ne zabije ili asistira. „Bijeli“ imaju za čime žaliti, ali ponajprije su sami sebi najveći krivac što napuštaju Maksimir pognute glave. Nisu zabili ono što se ne smije promašiti, posebice u derbijima, kada je potrebno zabijati i polušanse a kamoli „zicere“, a uz to su primili dva doista, može se reći, pacerska gola.

Caktaš podsjetio na Gudelja

Prvi gol primili su u ranoj fazi utakmice iz kornera, a drugi pred sami kraj. U oba slučaja s vrha peterca, u situacijama kada bi se trebali lako obraniti. U posljednjim minutama utakmice već smo počeli pisati panegirike mladom Hajduku, posebice Miji Caktašu, koji je odigrao doista odličnu, nadahnuti partiju. Trkom, imaginacijom i trkačkom moći podsjetio nas je u nekim dijelovima utakmice na teško ponovljivog Ivana Gudelja, no primljeni pogodak u nadoknadi logično je promijenio ton teksta.

Bez obzira na poraz Hajduka, Caktaš je, prema našem mišljenju, prvo ime derbija. Postigao je svoj ukupno treći gol u derbijima, i to nakon sjajne akcije Hajduka. Da je zabio onu šansu pred kraj poluvremena, zaslužio bi devetku. Ovako ipak „samo“ osmica. Realizacija je rak-rana Hajduka. Previše toga „bijeli“ promašuju da bi dolazili do pobjeda u ovakvim utakmicama.

No, ovaj Hajduk ima budućnost, ako ostane na okupu, naravno, a možda bi mogao bi biti još bolji u proljetnom dijelu sezone. Burić zasigurno čeka povratak Francka Ohandze kao ozebao sunce. Dobro bi mu došao još jedan rasni napadač, iskusni golgeter, ali takvog je teško naći.

Vučević izvrijeđao suce

Kako god, Dinamova igra u prvenstvu varira od osrednjeg do prilično lošeg, ali opet je prvi na ljestvici. U Dinamu se zacijelo hrabre: ako smo s ovako lošom igrom prvi, što će tek biti kada proigramo u nastavku sezone!? Za sada iščekivanje bolje igre „modrih“ neodoljivo sliči na Beckettova Godota. Nikako da se dogodi i tko može jamčiti da će se dogoditi?

Ali, sreća je za „modre“ što Rijeka i Hajduk to slabo koriste i pitanje je jesu li u uopće u stanju iskoristiti lošu Dinamovu formu? Na terenu je sve bilo i više no korektno, ali derbi ipak nije mogao proći bez incidenta. Sudac Vučemilović prijavio je Gorana Vučevića. Navodno je ušao u svlačionicu i izvrijeđao suce na pasja kola. Vučević nije bio zadovoljan nekim njegovim odlukama, u pitanju su sporni korner kod prvog gola i isključenje Hajdukova igrača. Čini se da će opet biti žučne polemike...

Tko je zaslužio pobjedu u derbiju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider