Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao Mourinho i još gori

Benitez ubija u pojam zvijezde Reala: Izvrijeđali ga na pasja kola

Odigrana su četiri kola Primere, Real još nije primio pogodak, ali na Santiago Bernabeuu ne vlada baš vesela atmosfera uoči gostovanja na San Mamesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Djelomično je razlog taj što je Barcelona na prvom mjestu s dva boda prednosti, jer je Real „kiksao“ u prvom kolu na gostovanju Gijonu, no značajniji je razlog dosada kojom zrači Rafael Benitez. „Debeljuškasti konobar“ svojim treninzima i beskonačnim monolozima ubija igrače Reala u pojam.
Kako pišu neki španjolski mediji, većina nogometaša Reala u Valdebebas dolazi smrknuta lica, a napuštaju ga još smrknutiji. Tek su rijetki nasmijani.

VIDEO Real teško oslabljen: Ronaldo tamo bijesni i luduje

Real dogovorio zimski transfer: Prvi Kinez na Bernabeuu!

„Ovdje smo kao u vojarni“, kazao je neimenovani igrač Reala, a prenosi El Confidencial.
„Njegovi treninzi su zanimljivi kao bol u stražnjici“, dodao je drugi. Razumljivo je da nisu imenovani.
„Pretjerano inzistiranje na taktici ubija igrače“, kaže jedan od igračevih menadžera.

Benitez je svjestan atmosfere koja vlada u svlačionici, no ne namjerava odustati od svojih metoda, zbog koji je stekao reputaciju „nogometnog znanstvenika“. Sintagma koja u Španjolskoj izaziva sličnu jezu kao u našem podneblju „kontrolirani nogomet“. Nogomet bez mašte i duha, tako španjolski kroničari opisuju Benitezovu nogometnu filozofiju. Benitez inzistira na intenzivnim treninzima, koji se ponekad znaju prolongirati u beskonačnost. Tako ih shvaćaju nogometaši Reala. Sa zviždaljkom u ruci ukopa se na travnjaku i traži bezbrojna ponavljanja akcija, što iritira zvijezde Reala.

Ali Benitez ne namjerava odustati i to je ono što najviše plaši igrače Reala koji nakon treninga izgledaju kao da se vraćaju s bojnog polja gdje su upravo dobili po glavi. Frustrirani su jer znaju da i ih idući dan čeka slična obuka i tako unedogled.
„Benitez je kao Mourinho, samo još dosadniji“, kaže neimenovani menadžer.

Cristiano Ronaldo je već na pripremama u Australiji rekao što misli o Benitezovim treninzima. Nije se to libio glasno izgovoriti tako da ga svi čuju. Čini se da Ronaldo nije promijenio mišljenja, možda ga je dodatno i učvrstio. Portugalcu se ne sviđa što mu Benitez stalno ponavlja da mora više trčati i bolje igrati obranu. Ni Benitez nije oduševljen Ronaldom.

Svako malo podigne tenzije kada „zaboravi“ reći da je najbolji nogometaš na svijetu ili najbolji kojeg je trenirao u karijeri. Naknadno ispravljanje onoga što je mislio reći izgleda prilično neuvjerljivo.
„Ronaldo je jedini siguran da će biti u prvih jedanaest“, lakonski je izjavio Benitez uoči puta u Bilbao.
No, lista igrača koji imaju prednost u odnosu na ostale ipak je malo šira. Na njoj je i hrvatski veznjak Luka Modrić koji gotovo da ima zajamčeno mjesto u udarnoj postavi kada je zdrav i spreman.
Najnezadovoljniji su Carvajal, Isco i Varane koji osjećaju da ih Benitez zaobilazi. Više minuta očekuje i Jese kojeg osobno zaštitio predsjednik Flornetino Perez kada je Benitez zatražio kupovinu još jednog napadača koji bi bio alterancija Benzemni.

„Imaš Jesea i njega koristi“, odbrusio je Perez Benitezu koji inzistira na detaljima i od svojih igrača traži punu koncentraciju na ispunjavanje istih. Okružen svojim pretorijancima u stručnom stožeru Benitez drži distancu u odnosu na igrače, potpuno suprotno u odnosu na Carla Ancelottija.

Benitez je prilično usamljen na Santiago Bernabeuu, uglavnom razgovora s ljudima iz stručnog stožera ili prijateljima preko mobitela. Nazivaju ga i neki engleski novinari s kojima je ostao u prijateljskom odnosu, no uvijek ima jedan zahtjev: „Ne spominjite mi Gerrarda“, za kojeg drži da je loša osoba. Nakon „kiksa“ u Gijonu, Benitez je konsolidirao redove „kraljeva“, ali situacija je dovoljna napeta da je dovoljan samo jedan lošiji rezultat da ponovno pokrene oluju. Večerašnje gostovanje u Bilbau stoga je od iznimne važnosti za Beniteza. Real u srcu Baskije mora slaviti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider