Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kineski Sergio Ramos'

Real dogovorio zimski transfer: Prvi Kinez na Bernabeuu!

U Realu su već okrenuti zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi igrač koji bi u 2016. trebao stići u Real Madrid je Zhang Linpeng, 26-godišnji branič kojeg su u domovini mediji prozvali 'Kineski Sergio Ramos'.

Linpeng trenutno igra za Guangzhou Evergrande, superbogati kineski klub s kojim je Florentino Perez sklopio dogovor o transferu, javlja kineska CCTV.

Branič koji jednako dobro može odigrati na pozicijama stopera i desnog beka pregovarao je nedavno i s drugim europskim klubovima, među najupornijima se spominjao Chelsea, ali nije realizirao transfer u London nego u Madrid. U pet godina koliko igra za Guangzhou Evergrande Linpeng je u 146 utakmica zabio 13 golova i upisao 21 asistenciju i upravo je taj napadački učinak, neobičan za obrambenog igrača, glavni razlog zbog kojeg su ga u Kini počeli uspoređivati sa Sergijom Ramosom.

Naravno, Linpeng nije ni približna klasa kao španjolski reprezentativac, ali u Realu su procijenili da im treba. Pitanje je samo je li to zbog činjenice da u kadru prve momčadi imaju tek četvoricu stopera (Ramos, Pepe, Varane i Nacho) ili zbog osvajanja kineskog tržišta koje broji više od milijardu ljudi.

Nije poznato koliko će Real platiti Guangzhouu za Linpenga, ali jasno je kao dan da će taj iznos, koliki god on bio, isplatiti na prodaji dresova u kratkom roku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider