Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neymar započeo pregovore

VIDEO Real teško oslabljen: Ronaldo tamo bijesni i luduje

Barcelonu i Real Madrid u petom kolu Primere očekuju zahtjevna gostovanja u Vigu i Bilbau...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je „kiksao“ u Gijonu i potom upisao tri pobjedom zaredom protiv momčadi iz donjeg kvalitativnog dijela ljestvice španjolskog nogometa , gostovanje na San Mamesu bit će zapravo prvi ozbiljniji test za Real Madrid u sezoni.

Benitez ubija u pojam zvijezde Reala: 'Zanimljiv je kao bol u stražnjici'

Keylor Navas u prva četiri kola nije vadio loptu iz mreže, ali na San Mamesu „kraljeve“ čeka daleko teže iskušenje no što su bili Sporting, Betis, Espanyol i Granada.

Uz činjenicu da Realu u neprijateljskom okruženju baskijske metropole nikada nije bilo lako, jer malo je reći da Baski ne vole Madriđane, dodatne poteškoće mu zadaje podatak da na jedno od najvrućih gostovanja stiže bez nekoliko važnih igrača.

Ronaldo još nije zabio na novom San Mamesu

Probleme s ozljedama imaju Sergio Ramos, Danilo, Gareth Bale i James Rodriguez te sva četvorica vjerojatno neće nastupiti u Bilbau. Stoga bi se, prema nekim informacijama koje stižu iz Madrida, Rafael Benitez mogao odlučiti za nešto defenzivniju varijantu s Lukom Modrićem, Tonijem Kroosem i Casemirom u sredini terena.

Možda je ipak vjerojatnija ofenzivnija postava: Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Modrić, Kroos - Vazquez, Isco, Ronaldo – Benzema.

Kako god, Cristiano Ronaldo ne pamti „La Catedral“ po dobrom. Do sada je zabio četiri gola u šest nastupa u Bilbau, no još nijednom nije postigao gol na novom San Mamesu. U posljednja dva nastupa u Bilabu upisao je samo asistenciju Jesu i isključenje. Bilbao je gostovanje gdje je često gubio živice i samokontrolu.

Ronaldo je u debiju na San Mamesu okusio gorčinu poraza, a drugi put je izgubio prošle sezone, što je bio jedan od ključnih poraza Reala u borbi za naslov prvaka s Barcelonom.

Barcelona na iskušenju u Vigu, Neymar započeo pregovore

„Stopostotna“ Barcelona gostuje u Vigu kod Celte. Luis Enrique neće moći računati na Jordija Albu koji je na treningu zadobio ozljedu vrata, no u momčad se vraća Douglas.

Celta je odlično krenula u sezonu, u prva četiri kola sakupila je 10 bodova, tako da Nolito i društvo čekaju Barcu s puno samopouzdanja. Barca je prošle sezone teško izašla na kraj s upornim Galicijcima u Vigu, pamti se gol glavom Mathieua kojim je Barca prokrčila put ka naslovu prvaka.

Postava Katalonca trebala bi ovako izgledati: Ter Stegen – Adriano?, Pique, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.

U ovom trenutku katalonski mediji najviše tinte prosipaju na početak pregovora Barcelone s Neymarom oko produženja ugovora. Pregovori su započeli u Rimu, za vrijeme Barcina gostovanja kod Rome u Ligi prvaka. Neymarov otac sastao s čelnicima Barcelone, radi se o tek preliminarnim razgovorima.
„Ništa još nismo dogovorili, ima još vremena“, poručio je Neymar Senior. Brazilcu ugovor istječe 2018., no Barcelona se želi osigurati jer iz prikrajka vrebaju engleski klubovi. Manchester United navodno je najzainteresiraniji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider