Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogrešno shvaćen

Slavni buntovnik otkrio traumatično iskustvo iz svlačionice Reala: Kraljevske zvijezde napravile mu noćnu moru

Bišva zvijezda Real Madrida otvoreno je progovorila o svojoj burnoj karijeri u dokumentarcu "Anelka: Pogrešno shvaćen"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nicolas Anelka, nekoć velika zvijezda i veliki buntovnik francuskog nogometa, otvoreno je progovorio o svojoj burnoj karijeri u dokumentarcu "Anelka: Pogrešno shvaćen", koji je ovog tjedna emitiran na Netflixu.

Francuz, koji je često bio najbolji kada je bilo najvažnije, prisjetio se, među ostalim, svojih početaka u PSG-u, gdje je rano izrastao u tinejdžersku senzaciju, pa ranog odlaska u Englesku i sukoba u francuskoj reprezentaciji uoči Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, koji Francuzi pamte po brojnim skandalima u njihovoj nacionalnoj momčadi.

gol expired Pogledajte tu ekipu: Lukaku uspio stati u istu rečenicu s pravim Ronaldom divider

Anelka je bio izbačen iz reprezentacije zbog zajedljivih komentara na račun izbornika Raymonda Domenecha. Među Tricolorima je vladala napeta, mučna atmosfera koja se odrazila na krajnji rezultat.

Anelka: Pogrešno shvaćen

Puno je toga prošao u karijeri, bio je na glasu kao problematičan tip, pravi "enfant terrible". Nema sumnje da je najveću pažnju privukao kada je u ljeto 1999. stigao na najraskošniju pozornicu. Taj je dio u dokumentarcu možda i najzanimljiviji. Real je ipak Real, uvijek je zanimljivo čuti što događalo u njegovoj u svlačionici, posebice u vrijeme stvaranja Galacticosa.

gol expired Nevjerojatan preokret: Klub talijanske ikone u 121. minuti ostao u igri za Serie A! divider

Anelka se zadržao na Santiago Bernabeuu samo jednu sezonu. Bio je član momčadi koja je osvojila Ligu prvaka 2000. Kaže da je imao traumatično iskustvo u Madridu, gdje je stigao iz Arsenala u transferu teškom 24,5 milijuna eura.

Gotovo da je bio tinejdžer, napunio je tek 20 godina. Budući da je bio izvanserijski talent i da je odlično igrao u Engleskoj, od njega se očekivalo da postane Realova superzvijezda. Kako je sam priznao, bio je to prevelik teret za tada mladog igrača.

Anegdota iz svlačionice Reala: Početak noćne more

Već uoči prvog treninga sudario se s problemima. Uvidio je da mu se neće biti lako prilagoditi.

"Nakon press-konferencije otišao sam u svlačionicu. Prvi sam tamo stigao. Sjeo sam, ali dođe jedan igrač i kaže: 'To je moje mjesto.' Rekoh: 'Oh, oprosti, mogu li sjesti ovdje?' U tom trenutku pojavi se drugi i kaže: 'To je moje mjesto.' I tako dvadesetak puta. Pomislio sam: 'Što ja radim ovdje? Ovo je neprijateljski teritorij.' Ono što sam doživio tog dana bio je samo početak noćne more u Madridu ", ispričao je Francuz, koji nije uspio postići gol u prvih pet mjeseci La Lige.

gol expired Barca konačno našla kupca za promašaj stoljeća i rješava se legende: Veliko pojačanje može doći samo pod jednim uvjetom divider

Anelka je objasnio s čime se sudario.

"Bio je toliki pritisak... Bio sam u novinama svaki dan. Nisam mogao imati privatni život, ma nisam mogao ništa. Imaš 20 godina, ne možeš hodati ulicom, a da te ne salijeću. Mediji su pratili svaki moj korak, što god da sam radio. Sve što kupiš, već sutra je u novinama."

Sukob s Del Bosqueom

Nakon što je postigao svoj prvi pogodak za Real, a postigao je gol i protiv Barcelone u El Clasicu, Anelka se nakratko oslobodio kritika. Nije dugo trajalo. Opet je ušao u krizu i završio je na klupi.

To mu nije dobro sjelo, odbio je u jednom trenutku trenirati. Trener je bio Vicente del Bosque. Anelka kaže da „simpatični brko“ nije htio s njim uopće razgovarati. Francuzu je bilo nejasno koja je njegovo točno uloga u momčadi i što treba igrati.

gol expired Najbolji nogometaš svijeta Messi naklonio se velikom rivalu Casillasu: "Činio si me boljim" divider

"Jednog dana sam došao na trening i rekao sam: 'Moramo razgovarati.' Rekli su: 'Razgovarat ćemo nakon treninga.' A ja sam uzvratio: 'Ne, moramo odmah razgovarati.'"

Nakon što je kažnjen zbog izbjegavanja treninga, bilo mu se teško vratiti u ritam. Kaže da su suigrači bili protiv njega, iako je odigrao važnu ulogu u osvajanju Lige prvaka. Nije zabio puno golova, ali zabijao je kada je bilo važno. U polufinalnom epskom okršaju s Bayernom postigao je dva od ukupno tri Realova gola u dvije utakmice.

"Bio sam premlad za Real..."

"Pomogao sam Realu da osvoji osmi naslov prvaka Europe. Ponosan sam na to. Međutim, nisam previše napravio. Volio bih da sam učinio puno više, ali nisam imao šansu. Ako želite igrati za Real Madrid, morate se žrtvovati. Bio sam premlad da bih to razumio. Postoje stvari koje nisam smio reći, a još manje učiniti. Real mi je prerano došao, bilo bi bolje da sam malo pričekao", priznao je Anelka, koji je trenutačno trener u omladinskom pogonu Lillea, koji je izbacio puno sjajnih igrača, i vjerojatno se sudara s mladim, nadobudnim lavovima kakav je i sam bio.

gol expired Sprema li se katastrofa Reala? Brojke ne lažu, bez Sergija Ramosa jednostavno ne ide divider

Teško da su mogli dobiti učitelja s više iskustva. Ako ih itko može upozoriti na zamke koje ih čekaju, onda je to on. Upao je u gotovo svaku. Neprocjenjivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider