Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvjerljivi porazi

Sprema li se katastrofa Reala? Brojke ne lažu, bez Sergija Ramosa jednostavno ne ide

Pred Real Madridom je gotovo nemoguća misija - slaviti u velikoj utakmici bez Sergija Ramosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je na rasporedu uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Građani na svom travnjaku brane prednost 2:1 iz prve utakmice, a osim rezultatske velika prednost za domaći sastav bit će i neigranje Sergija Ramosa kod Kraljevskog kluba, jer je u prvoj utakmici zaradio crveni karton.

Statistika ne laže. Real Madrid u velikim utakmicama protiv jakih suparnika ne zna igrati bez Sergija Ramosa. Ne zna ili ne može, svejedno. Porazi se, i to uvjerljivi, samo nižu.

Ramos je ove sezone propustio jednu veliku utakmicu u gostima, u 1. kolu grupne faze Lige prvaka protiv PSG-a. Susret je završio s razočaravajućih 3:0 u kosti Parižana.

gol expired Napoli u problemima: Ponajbolji igrač upitan za okršaj protiv Barcelone divider

Možda najbolji primjer dolazi iz prošle sezone kada je Sergio Ramos propustio tri utakmice u Ligi prvaka i Real je sve tri izgubio. Dva puta u skupini od moskovskog CSKA, a potom i onaj uzvratni susret protiv Ajaxa pred svojim navijačima.

U prvom dvoboju Real Madrid je vodio 2:1 u samoj završnici utakmice u Amsterdamu i tada je Sergio Ramos zaradio namjerni žuti karton kako bi propustio uzvrat protiv Ajaxa i bio čist za ostatak natjecanja. Žuti je napravio jer je mislio da je sve gotovo, no gadno se prevario. Ajax je u uzvratu u Madridu slavio s 4:1, a Ramos je u nevjerici gledao s tribina.

gol expired Revolucija u Nizozemskoj: Intrigantan probni test koji bi mogao promijeniti nogomet divider

Sezonu ranije Real je osvojio naslov prvaka Europe, no moglo se isto tako lagano dogoditi da ispadne već uz četvrtfinalu. Nakon uvjerljive 3:0 pobjede u gostima kod Juventusa, Real Madrid je kod kuće samo trebao odraditi posao, ali bez Sergija Ramosa. Međutim nakon 61 minute igre Juventus je nadoknadio zaostatak golovima Mandžukića (2) i Matuidija.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade dosuđen je kontrovezni kazneni udarac za Kraljeve koji je Cristiano Ronaldo pretvorio u pogodak i plasman Reala u polufinale.

Prije četiri godine u polufinalu Lige prvaka susreli su se Real Madrid i Manchester City i tada je jedan jedini pogodak presudio u korist Kraljeva. Sergio Ramos je bio stup obrane, no ovoga puta ga neće biti. Ako je suditi prema dosadašnjim velikim susretima koje je Real igrao bez Ramosa, Kraljevima prijeti katastrofa.

gol expired Vojvođanin Medić izborio UFC ugovor brutalnom izvedbom: White nije mogao pronaći prave riječi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider