Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dignuta rampa

Revolucija u Nizozemskoj: Intrigantan probni test koji bi mogao promijeniti nogomet

Nizozemski nogometni savez (KNVB) dopustio je amaterskom klubu Foarutu integrirati djevojku u svoju momčad, odnosno odsad ekipu. Riječ je o 19-godišnjoj Elleni Fokkema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Intrigantan probni test, možda i revolucionarna promjena dolazi iz, gle čuda, Nizozemske, po mnogo čemu napredne i nadasve liberalne zemlje koja je nogometu podarila puno inovacija, fantastičnih nogometaša i trenera.

Nizozemci su ovaj put otišli i korak dalje. Naime, Nizozemski nogometni savez (KNVB) dopustio je amaterskom klubu Foarutu integrirati djevojku u svoju momčad, odnosno odsad ekipu. Riječ je o 19-godišnjoj Elleni Fokkema.

Nizozemski četvrtoligaš postigao je dogovor s KNVB-om da ideju provede u djelo u sljedećoj sezoni. Na temelju rezultata i viđenog odlučit će se postoji li dobra osnova za dopuštanje muškarcima i ženama da igraju u miješanim ekipama.

Do sada je u Nizozemskoj bilo dopušteno da djevojčice igraju s dječacima do 18 godina, ali ne i dalje. Razlog je jasan.

„Sjajno je što ću moći nastaviti igrati u svom timu“, kaže mlada nogometašica.

"Igram s dečkima od svoje pete godine i bilo mi je žao što nisam mogla nastaviti s njima sljedeće godine. Savez mi je uvijek savjetovao da pokušam što duže igrati s dječacima, pa zašto to sad ne bi bilo moguće?" pita se 19-godišnja nogometašica.

"To je veliki izazov, jako sam uzbuđena. Pitala sam ljude u klubu je li to moguće i potom smo zajedno predali prijavu Savezu. Moji suigrači također su oduševljeno reagirali da mogu ostati s njima. Ne usuđujem se reći kako će to ići, ali svejedno sam vrlo sretna što mogu sudjelovati u ovom testu“, zaključila je.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider