Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani srušili Kraljeve

Preokret Manchester Cityja u Madridu: Real u teškoj situaciji, Ramos isključen

Manchester City je pobijedio Real u Madridu s 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid sa 2-1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus sa 1-0.

Sudar "Kraljeva" i "Građana", svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja "Starog kontinenta", a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice.

gol expired Lyon zaustavio Ronalda, nadigrao i nokautirao Juventus: Francuzi bliže četvrtfinalu divider

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio Ramos. Luka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 84. minuti.

Građani srušili Kraljeve u Madridu

Real je bolje otvorio utakmicu, no prvu priliku na utakmici imali su gosti u 21. minuti. Kevin de Bruyne je lijepo uposlio Gabriela Jesusa koji se oslobodio čuvara i pucao, no Thibaut Courtois je fantastično reagirao. Real je uzvratio u 30. minuti preko Karima Benzeme, no Edesron je jednako kvalitetno obranio.

Igor Bišćan o Guardioli i Man Cityju

U nastavku su gosti također, prvi zaprijetili. U 55. minuti je pucao Mahrez, no belgijski vratar je obranio. U trenucima dok je City bio sve opasniji, domaćin je poveo, a pogodak je u 60. minuti postigao Isco. Modrić je presjekao loptu, koja se odbila do Viniciusa, a ovaj je produžio do Isca koji je lagano zabio za 1-0.

City je uspio izjednačiti u 78. minuti preko Jesusa koji je zabio glavom na centaršut De Bruynea. Domaćin je tražio prekršaj nad Ramosom, no suci su priznali pogodak.

Samo četiri minute kasnije "Građani" su okrenuli rezultat, a pogodak iz kaznenog udarca zabio je De Bryune. Jedanaesterac je skrivio Carvajal nad Sterlingom. Igra Reala se raspala u 86. minuti kada je Ramos kao posljednji igrač obrane srušio Jesusa i zaradio crveni karton.

Benzema upisao stoti nastup za Real u Ligi prvaka

Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava.

Igor Bišćan bez dlake na jeziku o problemima Reala

Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1-0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0-0, a Real je na svom terenu slavio 1-0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. "Kraljevski klub" je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3-2) i remi (1-1).

Dodajmo kako se francuski napadač Karim Benzema upisao kao šesti igrač u povijesti Reala s barem 100 nastupa za Real u Ligi prvaka. Ispred njega su Cristiano Ronaldo (101), Roberto Carlos (107), Sergio Ramos (125), Raul (130) i Iker Casillas (150).

Igor Bišćan o mladom Argentincu koji bi mogao zaigrati za Hrvatsku

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider