Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grozničava prodaja

Barca konačno našla kupca za promašaj stoljeća i rješava se legende: Veliko pojačanje može doći samo pod jednim uvjetom

Barcelona se pokušava riješiti prekobrojnih igrača kako bi rasteretila blagajnu i skupila novac za nova ulaganja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona svim silama pokušava prodati nekolicinu svojih igrača kako bi ispeglala platnu bilancu i sakupila novac za kupovinu barem jedne velike zvijezde. Katalonski Sport tvrdi da su na listi za hitnu prodaju Coutinho, Braithwaite, Rafinha i Todibo, a Engleska im je obećana zemlja.

Kataloncima je prioritet riješiti se najskupljeg eksponata i najvećeg promašaja - Phillippea Coutinha. Sport piše da su pregovori s Arsenalom daleko odmakli i da bi se uskoro mogli povoljno zaključiti.

Brazilčev agent Kia Joorabchian navodno je vrlo blizu zaključenja Willianova transfera u redove Topnika, a onda se punom snagom baca na posao s Coutinhom.

Coutinho blizu Arsenala

Londonski klub želi Coutinha, barem tako piše Sport, ali sve strane se moraju potruditi kako bi transfer bio realiziran. Iako je Arsenal najveći kandidat, Barcelona ne zatvara vrata ostalim proscima. Navodno su zainteresirani Chelsea i Tottenham. Zanimljivo je da će Liverpool izgubiti oko 25 milijuna eura ako Coutinho ovog ljeta napusti Barcelonu.

gol expired Sprema li se katastrofa Reala? Brojke ne lažu, bez Sergija Ramosa jednostavno ne ide divider

Naime, Brazilac neće ispuniti postavljene kvote za isplatu bonusa. Ako bi ispunio sve uvjete, Liverpool bi ukupno zaradio preko 150 milijuna eura. Međutim, ni ovako nije loše prošao, u blagajnu Redsa kapnulo je gotovo 130 milijuna, dok se pretpostavlja da će Barca dobiti između 80 i 90 milijuna, a i to je pod velikim upitnikom.

U sljedećih nekoliko dana mogao bi biti realiziran i transfer Martina Braithwaitea. West Ham je Danca htio dovesti već u veljači, a sada su Čekićari obnovili interes. Barca želi što prije povratiti 18 milijuna eura koliko je uložila u njega kada je ga je brže-bolje dovela nakon isteka zimskog prijelaznog roka.

Braithwaite prema West Hamu

Katalonci su dobili dozvolu Španjolskog nogometnog saveza da kupuju izvan prijelaznog roka zbog teže ozljede Ousmanea Dembelea, a prije toga ozlijedio se i Luis Suarez pa je Barca imala veliku rupu u napadačkoj liniji.

Danski napadač i moćna agencija koja ga zastupa već su se u to vrijeme obećali Kataloncima da im u ljeto neće raditi probleme kada se bude tražio novi klub. Zasad se drže obećanja.

Slučaj Jean-Claira Todiba nešto je kompliciraniji. Barca traži 20 milijuna eura, plus pet milijuna u bonusima, ali Everton je zamrznuo pregovore. U međuvremenu je Roma ponovno poslala upit za Francuza, a budući da se Barci jako žuri, Katalonci neće predugo čekati Engleze da donosu konačnu odluku.

Neymar okrenuo ploču

U Barceloni vjeruju da bi sljedeći tjedan moglo biti podosta novosti te da će izlazni transferni ciljevi biti ispunjeni. Kad se i ako se to dogodi, Barca će se baciti na kupovinu igrača. Čini se da je opcija s Neymarom definitivno propala, barem u ovom ljetnom prijelaznom roku.

Nakon što je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu prije nekoliko dana kazao kako trenutačna krizna situacija ne dopušta velike transfere te da je Neymarov transfer praktički neizvediv, Brazilac se javio iz Pariza i poslao poruku da je sretan na Parku prinčeva te da je potpuno fokusiran na nastavak Lige prvaka.

gol expired U čast branitelja i Oluje: Armada priredila spektakularnu bakljadu na Krčkom mostu divider

„Bilo je teških trenutaka, pogotovo kada sam bio ozlijeđen, ali to je sve prevladano uz pomoć mojih suigrača i ljudi u klubu. Trenutačno se u Parizu osjećam najbolje otkako sam došao. Mi smo obitelj koja ima iste ciljeve“, kazao je, među ostalim, Neymar.

Iznenadni Brazilčev zaokret jasno sugerira da je Bartomeu govorio istinu, a Neymar je očito procijenio da mu je bolje što prije okrenuti ploču.

Suarez mora otići da bi došao Lautaro Martinez

Dakle, Lautaro Martinez ostaje jedini realno ostvariv cilj Katalonaca, od igrača koji su se spominjali posljednjih mjeseci. Međutim, i taj transfer teško će se ostvariti.

Sport tvrdi da će jedino biti moguć ako Barcelona prije toga proda Luisa Suareza. Bartomeu je priznao da su razgovarali s Interom, ali i da su pregovori trenutačno u stanju mirovanja. Katalonski mediji tvrde da Barca prvo mora nagovoriti Suareza na odlazak.

Urugvajski napadač se povezuje s američkom MLS ligom. Navodno ga želi Inter iz Miamija, koji je pod upravljačkom palicom Davida Beckhama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider