Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivno postignuće

Pogledajte tu ekipu: Lukaku uspio stati u istu rečenicu s pravim Ronaldom

Nerazzurri su izborili plasman u četvrtfinale Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter se nakon uhvaćenog drugog mjesta u Serie A uspio dokopati i četvrtfinala Europske lige svladavši na neutralnom terenu u Gelsenkirchenu momčad Getafea s 2:0.

Put Nerazzurrima prema trijumfu prvo je utabao vratar Samir Handanović s nekoliko odličnih intervencija i Romelu Lukaku, koji je postigao vodeći pogodak.

Taj je zgoditak belgijskom reprezentativcu bio 30. u ovoj sezoni za Inter u svim natjecanjima, čime je stao uz bok trojici fenomenalnih napadača talijanskog velikana. Naime, posljednja tri igrača koja su prije Lukakua uspjeli u jednoj sezoni postići 30 golova za Inter su Ronaldo, Diego Milito i Samuel Eto'o.

gol expired Inter i Manchester United u četvrtfinalu, senzacionalni Kopenhagen izbacio prvaka Turske divider

Čudesni Luis Nazario de Lima Ronaldo, kojeg mnogi od pojave Cristiana Ronalda vole zvati i "pravi Ronaldo", u svojoj debitantskoj sezoni (1997./1998.) u dresu Nerazzurra postigao je 34 pogotka. Imao je tada nepune 22 godine i činilo se da mu je samo nebo granica, ali nažalost ozljede su ga zaustavile da postane možda i najveći svih vremena.

Okruglih 30 golova isporučio je Diego Milito u najboljoj sezoni u povijesti Intera. Te 2009./2010. Argentinac je bio prvi topnik ekipe koja je pod vodstvom Josea Mourinha osvojila Serie A, Kup Italije i Ligu prvaka.

Sezonu kasnije istaknuo se Eto'o sa čak 37 pogodaka.

I evo, sad se u to birano društvo priključio i Lukaku, koji ima vremena poboljšati svoj golgeterski učinak jer Inter će u ponedjeljak igrati u četvrtfinalu Europske lige protiv boljeg iz dvoboja Bayer Leverkusena i Rangersa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider