Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Žestoka bitka za stoperska mjesta: Erlić i Šutalo opasno prijete senatorima, Pašalić može biti golgeter Vatrenih

Hrvatska reprezentacija ostvarila je važnu pobjedu u Kopenhagenu protiv Danske i sada rasterećeno putuje u Pariz na megdan Francuzima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Važan trijumf Vatrenih u Kopenhagenu. Hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u novom izdanju Lige nacija i odlazi u Pariz na megdan s Francuzima s četiri boda na kontu.

Svjetski prvaci odigrali su remi s Austrijom u Beču i trenutačno su posljednji sa samo dva boda. Tko bi to predvidio pred početak natjecanja?

Mateo Kovačić VIDEO Kovačić otkrio što je presudilo protiv Danske: "Veselim se Francuskoj" divider

Danska ostaje prva sa šest, a Austrija i Hrvatska imaju po četiri boda. Dakle, sve četiri reprezentacije ostaju u teoretskoj i praktičkoj igri za prvo mjesto. S obzirom na to kako je startala u natjecanje, 3:0 porazom od Austrije u Osijeku, za Hrvatsku situacija na ljestvici sada izgleda odlično.

Važna pobjeda Vatrenih u Danskoj

Podsjećamo da posljednja momčad ispada iz elitne skupine, a trenutačno je Francuska u najtežoj situaciji. Tricolori će imati imperativ pobjede na Stade de Franceu, dok Hrvatska u Pariz stiže rasterećena, jer ako i izgubi, još uvijek će imati lijepe šanse za ostanak u elitnoj skupini, što je glavni cilj.

gol expired VIDEO Dalić objasnio koji je bio plan: "Šutalo, Erlić i Stanišić su nam donijeli glavobolje'' divider

Ako se to dogodi, velika je šansa da neće biti najlošija trećeplasirana reprezentacija i zadržat će mjesto nositelja u kvalifikacijama za Euro.
Još jedna pobjeda zacementirala bi joj taj status. Nakon dvoboja u Parizu (13. lipnja) završava lipanjski dio natjecanja. Hrvatska u rujnu prvo dočekuje Dansku, a u posljednjem kolu gostuje kod Austrije.

Utakmica u Kopenhagenu imala je dva različita poluvremena. U prvom je Danska bila dominantnija i realno bolja, a u drugom dijelu odnos snaga dramatično se promijenio ulaskom Modrića, Kovačića i Stanišića.

Modrić, Kovačić i Stanišić podigli ritam

Pobjednički pogodak Pašalića došao je kao plod te kvalitativne promjene; prvo uspostavljene ravnoteže u sredini terena, a onda i preuzimanja kontrole. Jako dobro drugo poluvrijeme Vatrenih ako uzmemo u obzir da su igrali s reprezentacijom koja je u naletu.   

Izbornik Dalić promiješao je momčad, na Parken je izveo postavu koja teško da će se ikada ponoviti. Najveći problem imao je na lijevom boku jer Sosa i Barišić nisu bili spremni za igru.

Tijekom jutra spekuliralo se da bi na lijevom boku silom prilika mogao osvanuti Juranović, ali opet je to bilo iznenađenje.

Mario Pašalić VIDEO Mario Pašalić nakon sjajne predstave: ''Imam taj osjećaj za gol'' divider

Jasno je bilo da će ta postava teško moći parirati Dancima. Obrana je izvukla stvar. Hrvatska je dobila veliko pojačanje na stoperskim pozicijama. Kako god završila utakmica u Parizu, Erlić i Šutalo veliki su dobitnici lipanjskog okupljanja.

Erlić je odigrao jako dobro protiv Francuza u Splitu, a bio je dobar i na Parkenu, dok je Šutalo u debiju oduševio poput Erlića na Poljudu.

Pašalić može biti golgeter Vatrenih

Raduje što je i Šime Vrsaljko na desnom beku pružio sasvim solidnu partiju. Dugo ga nije bilo, vidi se da nije sto posto spreman, pa je teško očekivati više.

Juranović je također bio solidan kada se uzme u obzir da nije igrao na svojoj poziciji. Brozović je bio standardno dobar i zahvalan. Kramariću je bilo teško doći do izražaja u prvom dijelu, ali njega vrijedi čekati, on u pravilu uvijek nešto napravi, barem jedan potez. I ovaj put je odigrao bitnu rolu kod gola.

Je li vas iznenadila pobjeda Vatrenih u Danskoj?

Ukupno glasova:

Pašalić je opet pokazao da ima nos za gol. Zna se da je opasan iz drugog plana i to je potvrdio. Uz Šutala i raspoloženog Livakovića, vjerojatno najbolji hrvatski igrač. Pašalić bi, uz Kramarića, mogao biti taj traženi golgeter Vatrenih. Ne mora igrati centarfora da bi frekventnije zabijao.

Erlić i Šutalo opasno prijete senatorima

Čini se da je Jakić opet bio malo impresioniran, podjednako kao i Ivanušec i Oršić. Nije im bilo lako nositi se s agresivnim Dancima, no očekivalo se ipak više.

Ne treba čuditi što se ulaskom senatora Modrića i Kovačića, pa i vrlo dobrog Stanišića hrvatska značajno popravila. Nedostajali bi i najjačim reprezentacijama. Brozoviću je odmah bilo lakše, vezni red je istog trenutka prodisao.

Posljednje dvije utakmice izborniku su izmamile osmijeh na lice. Dobio je slatke brige, posebice u središnjici obrane. S obzirom na to što su pokazali u prvim utakmicama za seniorsku vrstu, Erlića i Šutala očekuje lijepa budućnost u Vatrenima.

Zašto ne i mjesto u kadru za Svjetsko prvenstvo? Možda barem jedan od njih dvojice izbori startnu postavu. Ako ovako nastave, sve je moguće. Gvardiolu, Lovrenu, Vidi, Ćaleti-Caru i Pongračiću na znanje. Bitka za stoperska mjesta bit će žestoka. Ne mogu svi na Mundijal.

Sažetak utakmice Danska - Hrvatska 0:1


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider