Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadovoljan pobjedom

VIDEO Kovačić otkrio što je presudilo protiv Danske: "Veselim se Francuskoj"

Hrvatska je pobijedila Dansku 1:0 golom Marija Pašalića u 3. kolu Lige nacija u Kopenhagenu.

U utakmici 3. kola skupine A1 Lige nacija Hrvatska je pobijedila Dansku 1:0 na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Iako je Danska dominirala u prvom dijelu susreta, sve se promijenilo ulaskom dva nogometaša, kapetana Luke Modrića i Matea Kovačića koji je stao pred kamere nakon dvoboja.

"Bila je ovo teška utakmica. Znali smo da će biti teško, Danska je dobra momčad. Pokazali su to u prva dva kola Lige nacije, ali i na prošlom Europskom prvenstvu. U prvom poluvremenu smo se malo mučili, a u drugom smo dijelu kontrolirali igru i zabili gol", kazao je Kovačić pa objasnio što je preokrenulo tijek dvoboja:

Je li vas iznenadila pobjeda Vatrenih u Danskoj?

Ukupno glasova:

"Bolje smo se kretali, bili smo mirniji. Puno bolje smo se kretali s loptom, otvarali prostor. Izgledali smo bolje. Nismo bili loši u prvom poluvremenu, pokazali smo kvalitetu, ali u drugom dijelu smo bili puno mirniji".

Hrvatska je protiv Danske stigla do prva tri boda u novom izdanju Lige nacija.

"Ova pobjeda je jako važna. Prvu utakmicu smo teško izgubili. Nismo to zaslužili na temelju igre u prvom poluvremenu, ali to je nogomet. Protiv Francuske smo odigrali dobru utakmicu i uzeli bod. Mislim da smo večeras zasluženo pobijedili", kazao je Kovačić pa dodao da se veseli utakmici protiv Francuske koja se igra u ponedjeljak, 13. lipnja.

"Moramo igrati kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Treba nam dobra kontrola lopte, mirnoća prilikom presinga, to će nam sigurno trebati", zaključio je Kovačić.

Najbolji trenuci utakmice Danska - Hrvatska

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider