Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
euro sve dalje

Mini Vatreni vodili 2:0 u Škotskoj, no na kraju jedva uzeli bod i više ništa ne drže u svojim rukama

Mlada hrvatska reprezentacija odigrala je sa Škotskom 2:2 u kvalifikacijama za Euro U-21…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine imala je 2:0 kod Škotske u izravnom ogledu za odlazak na Europsko prvenstvo, no na kraju je osvojila tek bod (2:2) i više ne odlučuje (barem zasada) sama o svojoj sudbini odnosno o plasmanu na europsku smotru. 

Slično kao i u prvoj utakmici ovih dviju reprezentacija Hrvatska je bolje odigrala u prvom dijelu, vodila, no na kraju je Škotska zadovoljnija. U prvoj utakmici mini Vatreni su kod kuće poraženi s 2:1 namon što su vodili 1:0 na poluvremenu, a ovoga su puta uzeli samo bod nakon vodstva 2:0 na poluvremenu.

Nakon nezanimljivih 20 minuta prvog poluvremena, u razmaku od svega pet minuta, Moro i Bistrović su sjajnim pogocima doveli Hrvatsku u vodstvo 2:0, te praktički na prag Eura. 

No, početkom nastavka najprije Middleton zabija u 54., nakon što je lopta izmigoljila iz ruku vratara Šempera. Nakon toga nepotrebno udaranje Sose za crveni karton, a igrača više na travnjaku iskoristio je McLennan u 70. minuti.

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Samo minutu kasnije snage na travnjaku su ponovno izjednačene nakon crvenog kartona Gilmoura, no do kraja utakmice Hrvatska više nije imala pravu priliku za pogodak. 

Ovakvim raspletom rezultata mini Vatreni su trenutno treći s bodom manje od Češke i Škotske. Upravo te dvije reprezentacije zadnje dvije utakmice u skupini igraju na gostovanju kod Grčke, koja je praktički bez šansi za prolaz na Euro. 

Ukoliko sutra Češka, te 17. ovog mjeseca i Škotska slave protiv Grčke, Hrvatska će ostati bez Eura. U slučaju da jedna od dvije reprezentacije kiksa, Hrvatska pobjedom protiv Litve za pet dana može osigurati najmanje drugo mjesto i možebitni plasman kao jedna od najboljih drugoplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama. No, ni tu više ne ovisi sama o sebi...

gol expired Vatreni u Švedskoj ipak zbog Vide idu na dodatno testiranje: ''Rizik od zaraze na utakmici je minimalan'' divider

Škotska - Hrvatska 2:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider