Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
stiglo objašnjenje

Vatreni u Švedskoj ipak zbog Vide idu na dodatno testiranje: ''Rizik od zaraze na utakmici je minimalan''

Vatreni će zbog situacije s Domagojem Vidom ipak biti podvrgnuti dodatnom testu na koronavirus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Stockholm, gdje će u subotu od 20:45 u prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV odigrati susret Lige nacija protiv Švedske. Iz Hrvatskog nogometnog saveza javljaju kako će zbog situacije s pozitivnim nalazom Domagoja Vide Vatreni ipak morati napraviti još jedan test.

Testirat će ih ponovo u petak. Prenosimo priopćenje HNS-a:

''Nakon jučerašnjeg pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 reprezentativca Domagoja Vide, liječnička služba hrvatske reprezentacije u dogovoru s kolegama iz Švedske donijela je odluku da u petak 13. studenoga bude odrađeno dodatno testiranje reprezentativaca i stožera, radi predostrožnosti uoči utakmice sa Švedskom, imajući u vidu da je iduće redovno testiranje predviđeno u nedjelju.

gol expired Prodaje se Vidin dres u kojem je igrao zaražen: Postigao je veliku cijenu divider

HNS još jednom naglašava da hrvatska reprezentacija poštuje sve odredbe Uefina protokola Return to Play, koji ne predviđa izolaciju cijele momčadi zbog jednog ili više pozitivnih slučajeva. Pritom se poštuju i sve odredbe lokalnih vlasti (u ovom slučaju prvo turskih, potom i švedskih), kao i odluke lokalnih epidemiologa. Uefin protokol postoji upravo kako bi zaštitio igrače, klubove/reprezentacije i natjecanja jer se poštivanjem njegovih odredbi izbjegava nužnost odlaska u samoizolaciju drugih pojedinaca u slučaju pozitivnog nalaza.

Podsjećamo da je tijekom rujanskog okupljanja pozitivan na SARS-CoV-2 bio kondicijski trener Luka Milanović te da su hrvatski epidemiolozi procijenili da, zbog poštivanja svih mjera, nije potrebna samoizolacija drugih članova stožera ili igrača. Istu odluku donijeli su turski epidemiolozi u slučaju Domagoja Vide.

gol expired Švedski medij: ''Utakmica protiv Hrvatske u opasnosti je zbog Vide'' divider

Vrijedno je spomenuti i da je rizik prijenosa virusa tijekom nogometne utakmice s jedne momčadi na drugu minimalan, ako ne i nepostojeći, s obzirom na to da u više od 600 odigranih utakmica u Uefinim natjecanjima nije zabilježen slučaj prijenosa virusa tijekom utakmice.''

Najbolji trenuci utakmice Turska - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider