Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
savez još šuti o isprici

Startne pozicije uoči ključnog sastanka: Evo što traže Hajduk, Grad Split i HNS

U ponedjeljak će se za stol u prostorijama stadiona Poljud sjesti Hajduk, Grad Split i HNS.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri strane u ponedjeljak će u poljudskim odajama pokušati doći do odgovora na pitanje hoće li Split biti domaćin susreta Hrvatske i Mađarske. Povratak reprezentacije u grad pod Marjanom još uvijek ovisi o nekoliko uvjeta.

Vijećnici splitskog gradskog vijeća prije četiri su dana gotovo jednoglasno zauzeli stav da žele reprezentaciju u listopadu na Poljudu. No uz jedan uvjet.

"Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa", kazao je prije nekoliko dana Igor Stanišić, predsjednik splitskog gradskog vijeća.

HNS-ova delegacija u Split stiže predvođena izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, koji je jučer za Novu TV otkrio da u njegovu društvu neće biti Davora Šukera. No zato nije htio otkriti hoće li se Savez ispričati Splitu i Hajduku.

"Cijelo vrijeme naglašavamo da se problemi mogu rješavati samo za stolom, samo sa razgovorom, tako da ja se veselim sastanku. A nakon sastanka, vjerujte da ćete saznat sve", rekao je Kustić i dodao.

"Ponedjeljak je blizu pa ćemo s konkretnijim stvarima."

Hajduk za stol planira sjesti i razgovarati, ali ne o domaćinstvu utakmice s Mađarskom. Iz splitskog su kluba poručili da će aktivno sudjelovati samo u raspravi o koracima prema poštenijim odnosima prema svim klubovima u HNL-u.

gol expired Hajduk stiže na sastanak s HNS-om: S Poljuda odaslali zanimljivu napomenu divider

"Tek kad se promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije."

Iz Našeg Hajduka poručili su nam da u potpunosti podržavaju stavove čelnika kluba, s naglaskom na sedam zahtjeva koje će čelnici Bijelih i sutra ponoviti predstavncima HNS-a.

gol expired Grad Split donio odluku o Vatrenima i poslao jasnu poruku HNS-u divider

"To su, podsjetimo, uvođenje stranog povjerenika za suđenje, provođenje Zakona o sportu, vraćanje Udruge prvoligaša, definiranje kriterija za izbor u sva tijela HNS-a, transparentnost financijskih izvještaja Saveza, izrada strategije razvoja hrvatskog nogometa do kraja ove godine te novi izbori u HNS-u temeljeni na strategiji i Zakonu o sportu.

Pregovarači HNS-a nadaju se da će potezi poput uvođenja VAR-a te činjenice da u Savezu, ali i u sudačkoj organizaciji više nema pojedinaca koje su Splićani godinama prozivali, biti dovoljan dokaz Hajduku da se stvari mijenjaju u smjeru koji zazivaju njegovi čelnici. A samim time i da je došlo vrijeme za povratak Vatrenih u srce Dalmacije.

Kustić za Dnevnik Nove TV Direktor HNS-a za Dnevnik Nove TV: "Nitko neće postavljati ultimatume reprezentaciji" divider

gol expired HNS iznenađen priopćenjem Hajduka: ''Brane djeci gledati Modrića i društvo i postavljaju ultimatume'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider