Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Pričekajte, saznat ćete..."

Kustić potvrdio: Šuker neće na sastanak u Split, nije htio o isprici Gradu i Hajduku

Hoće li se HNS ispričati kao što je prekjučer tražilo splitsko Gradsko vijeće? Ili će utakmica biti dogovorena i bez toga? Ili?

Marijan Kustić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Izvršni direktor Marijan Kustić u ponedjeljak ujutro predvodit će delegaciju HNS-a koja stiže na Poljud. Za isti stol sjest će predstavnici Hajduka, Grada Splita i Hrvatskog nogometnog saveza, kako bi pokušali rješiti situaciju oko domaćinstva utakmice s Mađarskom.

"Mogu reći da će delegacija Hrvatskog nogometnog saveza doći na sastanak, da ćemo razgovarati i to je najbitnije, to je veliki iskorak", izjavio je Kustić za Dnevnik Nove TV.

Tko će sve činiti HNS-ovu delegaciju, Kustić nam nije htio otkriti. Ali je otkrio tko neće.

"Dobro, to ćemo još reći, imamo mi i sastanak. Ali, bit će dobra delegacija."

"HNS će biti dobro zastupljen"

Hoće li Davor Šuker biti dio delegacije?

"Pa bit će dobra delegacija. Predsjednik je i službeno odsutan, ali vjerujte mi da će biti dobro zastupljen."

Sastanak je inicirao Grad Split, nakon što je na gradskom vijeću 25 od 26 zastupnika diglo ruku za povratak Vatrenih na Poljud. No, uz jedan uvjet - da se Savez ispriča Hajduku i Splitu zbog neprimjerenog odnosa u proteklih 20 godina.

Hoće li se ispričati?

Jeste li se vi osobno spremni kao visokopozicionirani član HNS-a ispričati u ime vaših prethodnika za, kako kažu iz Splita, zanemarivanje i Grada i Hajduka?

"Ali vjerujte mi - ponedjeljak je blizu. Znači, bitno je da se nađemo na sastanku, to je već jedan veliki iskorak prema naprijed jer cijelo vrijeme naglašavamo da se problemi mogu rješavati samo za stolom, samo sa razgovorom, tako da ja se veselim sastanku. A nakon sastanka, vjerujte da ćete saznati sve."

Nećete nam otkriti hoćete li se ispričati?

"Ponedjeljak je blizu pa ćemo s konkretnijim stvarima."

Hajduk jasan u svojim stavovima

U subotnje poslijepodne na temu sastanka reagirao je i Hajduk priopćenjem, u kojem ističe kako je klub u ponedjeljak spreman aktivno sudjelovati isključivo u razgovoru o koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja nagomilanih problema.

"Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", poručuju iz Hajduka.

"Razgovarat ćemo na temu organizacije utakmice, a ovo što ste i sad sami rekli i što je priopćio Hajduk - naravno da ćemo kasnije otvoriti i ta pitanja i naravno da treba razgovarati o svim onim otvorenim pitanjima koja postoje na relaciji", kaže Kustić.

Za kraj smo gospodina Kustića pitali što ako Hajduk ostane pri stavu 'NE'.

Je li se utakmica protiv Mađarske može održati na Poljudu, a da Hajduk ne pristane na to?

"Grad je većinski vlasnik Hajduka i vlasnik stadiona."

Dobro.

"Mislim da vam to sve govori", zaključio je Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider