Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Spremni aktivno sudjelovati"

Hajduk stiže na sastanak s HNS-om: S Poljuda odaslali zanimljivu napomenu

Hajduk je na svojoj službenoj stranici otkrio detalje o sastanku koji će se održati u ponedjeljak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak, 24. lipnja, u 10:30 sati na Poljudu će biti održan sastanak između Grada Splita i Hrvatskog nogometnog saveza na temu mogućeg odigravanja kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu, a Hajduk je potvrdio da će prisustovati tom sastanku jer ga je pozvao Grad Split, njegov većinski vlasnik.

Posljednjih 10-ak dana traje povuci-potegni u trokutu između HNS-a, Grada Splita i Hajduka, još otkako je HNS samoinicijativno donio odluku da se utakmica igra na Poljudu. Uslijedile su prve reakcije iz Splita, i Hajduk i Grad su bili iznenađeni tim potezom HNS-a, smatrajući da nije korektno da se na taj način, bez ikakvih konzultacija i prethodnog dogovora. Nastavilo se s nadmetanjem putem izjava u medijima i priopćenjima, a kulminacija bi trebala uslijediti ovog ponedjeljka.

Hajduk je svoj dolazak potvrdio na sljedeći način:

"U svojem nedavnom priopćenju HNK Hajduk je iznio stav vezan za odnose između Kluba i Saveza te posljedično i na mjesto odigravanja kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Mađarska. HNK Hajduk i u ovoj prigodi jasno naglašava kako čvrsto stoji iza tada rečenoga i svoj stav bez konkretnih promjena u odnosima neće mijenjati. Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", poručili su iz Hajduka.

Hajduk ne odustaje od svojih sedam zahtjeva

U prijevodu, s Poljuda su između redaka kazali kako ne misle odustati od onih svojih sedam zahtjeva koji bi trebali dovesti do poboljšanja funkcioniranja HNS-a i normalizacije odnosa te konačnog boljitka hrvatskog nogometa.

Podsjećamo o kojih se sedam zahtjeva radi:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

4. Transparentni financijski izvještaji.

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider