Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"tko su oni da brane djeci..."

Direktor HNS-a za Dnevnik Nove TV: "Nitko neće postavljati ultimatume reprezentaciji"

Izvršni direktor HNS-a ponovio je da nitko neće postavljati ultimatume reprezentaciji i da Vatreni nigdje neće ići na silu.

Kustić za Dnevnik Nove TV

Utakmica reprezentacije na Poljudu i dalje je vodeća tema sportske javnosti. Reakcije se samo množe, a nakon Hajduka koji je odbio suradnju s HNS-om i braniteljskih udruga Splitsko-dalmatinske županije koji žestoko zahtjevaju odigravanje utakmice, sada je - jednako žestoko - reagirala i Torcida.

Oštro priopćenje Torcide izazvalo novu buru

"Za onaj dio hrvatske javnosti koji je prespavao posljednjih dvadesetak godina hrvatskog nogometa te su ih iz dubokog sna probudile braniteljske udruge i pozivanje HNS-a na dobrobit djece, moramo ponoviti jednu činjenicu. Od 1998. godine do danas u Hrvatskoj je odigrano 66 službenih utakmica, od kojih u Splitu – samo dvije. I od kojih jedna, zaslugom HNS-a i bez gledatelja. Ne sjećamo se u tih dvadesetak godina nikakvih braniteljskih priopćenja, pozivanja na žrtve domovinskog rata, na zajedništvo i krv hrvatskih ratnika kao što se ne sjećamo prozivanja odgovornih zbog onemogućavanja odigravanja nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije u hrvatskom Splitu", stoji u priopćenju Torcide.

"Nepravda i kriminal u hrvatskom nogometu uz podršku bivšeg i sadašnjeg vodstva HNS-a stvorili su nakon svih ovih godina kod nas samo još jaču mržnju prema vama i još veću želju za otporom. Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom", stoji u drugom dijelu priopćenja navijača Hajduka.

gol expired U Splitu rastu tenzije, Kerum poručio: "Želimo reprezentaciju, ali treba pronaći način" divider

Potencijalni povratak svjetskih doprvaka na Poljud nakon 4 godine vruća je tema i u saborskim hodnicima.

"Obzirom da sam ja navijač Hajduka i da nisam neki pretjerani vodstva Hrvatskog nogometnog saveza koji čine uglavnom članovi HDZ-a", rekao je Arsen Bauk.

"Mislim da je za Hrvatsku veći problem stanje u nogometnom savezu i odnosi koji su tamo vladali i povezanost s nekim osobama, nego stadion gdje će reprezentacije igrati. Volio bih da se jednom to dogodi u Splitu i, naravno, da pobijedi Hrvatska", zaključio je Bauk.

"Ultimatuma reprezentaciji neće biti"

S reporterom Dnevnika Nove TV Milanom Stjeljom na tu je temu razgovarao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

* Što to znači, ukoliko i grad okrene leđa. Hoće li Dalmacija i Split biti prekriženi opet na duže vrijeme ili ćete čekati novu prigodu u skorašnje vrijeme da tamo dođe reprezentacija?

"Naravno da mi ne križamo nikoga. Ali, definitivno ponavljam da ultimatuma reprezentaciji - ne, nikakvoga, i naravno da mi nećemo ići dolje na silu, ako netko ne želi da se dođe dolje."

* Odustaje li Hajduk od organizacije utakmice na Poljudu?

"Dok god postoji šansa da se utakmica organizira, mi ćemo bit pri tome. I ovaj puta, mi smo donijeli odluku na njihovu kandidaturu koji su oni dali i iskazali želju da žele ili Slovačku ili Mađarsku u Splitu, znači mi smo donijeli odluku na njihovu kandidaturu. Ali ponavljam se već stoti puta: ne mješati reprezentaciju u bilo kakva otvorena pitanja kluba. To ćemo apsolutno rješavati, ali uvjetovati reprezentaciji - apsolutno ne! Ne znam tko je taj da može braniti ljubiteljima nogometa, Vatrenih, reprezentacije, Luke i svih ostalih, djece koja su njihovi idoli, da dođu na Poljudu i da uživaju i uživo da ih gledaju, a ne samo na televiziji?"

* Jeste li vi radili kakva istraživanja. Kakav je puls navijača dolje u Dalmaciji? Kaže Hajduk da je to podijeljeno, imate li vi takve infomacije?

"O podjeli ne bih govorio, rekao bih samo da utakmica u Omišu je pokazala koliko Dalmacija želi reprezentaciju. Napravljeno je više anketa, vidjeli ste da su izlazili s time vani, ali sad sam dobio informaciju da je napravljena anketa na 10 tisuća ispitanika. Preko 75% ih se izjasnilo da žele reprezentaciju u Splitu. Mislim da je to jedan veliki pokazatelj."

Grad preuzima na sebe dovođenje reprezentacije u Split?

* Jeste li stupili u kontakt s gradonačelnikom Oparom, jer Hajduk ne mora biti partner u organizaciji, može to biti i grad koji uostalom jest vlasnik stadiona i uostalom jest većinski vlasnik Hajduka?

"Dobro, oni će se sigurno izjasniti da li žele ili ne žele?

* Možemo li samo utvrditi s obzirom na taj maleni, maleni, neki bi rekli premaleni uzorak utakmica reprezentacije u Splitu, da se prizna da je takav način selekcije, odabira grada domaćina za utakmice reprezentacije - bio kriv?

"Govoriti nešto o prošlosti, govoriti kako je nešto bilo, ja ne bih ulazio u taj dio. Ono što je moja želja i želja cijelog Izvršnog odbora i cijelog Saveza da se odnosi uspostave i budu bolji i da ne dijelimo nikoga. Nikakav sjever i jug. Mi smo Hrvatska, mi trebamo bit jedinstveni. Mislim da uistinu trebamo sve napravit da se izdignemo iznad svih tih stvari koje, ajmo reći, postoje i da se na koncu utakmica odigra u Splitu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider