Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ZBOG UTAKMICE REPREZENTACIJE

U Splitu rastu tenzije, Kerum poručio: "Želimo reprezentaciju, ali treba pronaći način"

Utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu i dalje je vodeća tema sportske javnosti.

Reakcije se samo množe, a nakon Hajduka, koji je odbio suradnju s HNS-om, i braniteljskih udruga Splitsko-dalmatinske županije koji žestoko zahtjevaju odigravanje utakmice, a jednako žestoko reagirala je i Torcida.

Kazali su kako je od 1998. godine do danas u Hrvatskoj odigrano 66 službenih utakmica, od kojih u Splitu samo dvije, a jedna je zaslugom HNS-a, bila bez gledatelja.

"Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom", naveli su iz Torcide.

Kako reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič saznaje od predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita Igora Stanišića, za srijedu su ovim povodom uoči sjednice Gradskog vijeća najavljeni prosvjedi Torcide i braniteljskih udruga pred zgradom Banovine. Torcida je nakon te njegove izjave negirala bilo kakav prosvjed s njihove strane.

O ovoj vrućoj temi govorio je večeras u Dnevniku Nove TV Željko Kerum, bivši gradonačelnik, a danas ključni igrač u križaljki za slaganje gradske vlasti u Splitu. Grad je, podsjetimo, većinski vlasnik Hajduka pa tako i stadiona Poljud.

"Neću ništa tražiti na sjednici. Žao mi je da Hajduk i Torcida i građani Splita, prije svega Split je uvijek bio za Hrvatsku i sve što se dešavalo dešavalo se u Splitu. Torcidu se proziva stalno za neke napade. Mi smo svi za to da to bude tu, ali bez animoziteta, svađa i svega što se sada spominje", kazao je Kerum pa ponudio odgovor na pitanje kako se to može riješiti.

Kustić za Dnevnik Nove TV Direktor HNS-a za Dnevnik Nove TV: "Nitko neće postavljati ultimatume reprezentaciji" divider

"To se može riješiti, ali ne na način da se prebacuje loptica s jedne na drugu stranu iz čega si netko stvara poziciju da se istakne."

* Kako komentirate šutnju gradonačelnika?

"Gradonačelnik nije bitan, niti on što odlučuje. To što on misli i to što se ulizuje navijačima. Ne može gradonačelnik izaći s izjavom da je Šuker kriv za sve, kada se zna da je Šuker predsjednik HNS-a. Tako se ne riješavaju problemi".

* Kakvu ćete poruku poslati na sjednici?

"Evidentno je da se za svakakve incidente proziva Torcida, a nisu krivi. Evidentno je da se stvara slučaj iz ničega. Jasno je da Split i hrvatski Split, koji je uvijek bio takav i ostat će, želi reprezentaciju u Splitu. Ja, moja opcija i moja politika je za igranje reprezentacije u Splitu. Za to su i građani i Torcida. Ali treba pronaći način. Način mora biti uokviren, da se zna tko što radi i da nema podilaženje. Navijači žele reprezentaciju, ali su nezadovoljni nekim drugim stvarima. To mora riješiti netko treći. Ja ću glasati za dolazak reprezentacije u Split. Ja i cijela moja stranka."

* Kako to da ste bili protiv da se Zlatku Daliću dodjeli nagrada grada Splita?

"Jedini tko je bio protiv je bio Željko Kerum i HGS. Nemam ništa protiv njega, ali smatram da njegov populistički način sakupljanja poena nije primjeren."

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider